Instagram

Sandstorm toimii aina - niin perunalla soitettuna kuin Putininkin versiona

Hinnerjoen lahja maailmalle ja universumin yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä dance-hiteistä. Kuva: Warner Music Live

Darude ja Sandstorm saavat meissä kaikissa aikaan jonkinlaisia väristyksiä. Vuonna 1999 julkaistu kappale nousi hitiksi millenium-vuonna 2000, mutta se sykähdyttää edelleen 18 vuotta myöhemmin.

Minne kaikkialle kappale on elämänsä aikana oikein ehtinyt levitä? Ainakin urheilustadioneille, Googlen aprillipilaan ja tottakai myös Otanlahden juhannussannoille.

Myös Youtube on pullollaan mitä mielikuvituksellisimpia pätkiä. Kun yhdellä videolla Putin on kuvattu soittavinaan Sandstormia, toisella klipillä hittibiisiä soitetaan perunasta värkätyn soittimen kanssa.

Yksi sykähdyttävimpiä Sandstorm-videoita on South Carolina Gamecocksin valmistautuminen avauspotkuun. Yleisö elää vahvasti mukana hittikappaleen biiteissä ennen matsin alkua. Sandstrom on pauhannut yhdysvaltalaisen jalkapallojoukkue Gamecocksin aloituspotkun aikana jo vuodesta 2006 lähtien.

Daruden korviin kantautuneiden puheiden mukaan stadionin rakenteita olisi jouduttu jossain kohtaa jopa vahvistamaan villinä pomppivan yleisön vuoksi.

- Haluaisin tietenkin olla siellä itse mukana kokemassa sen kaiken. En voi vahvistaa mitään, mutta nyt väitetään, että yhtä stadionia jouduttiin vahvistamaan sen takia, että jengi pomppi Sandstormia niin kovaa, Darude kuvaili Voicen haastattelussa vuonna 2015.

Vuonna 2015 Sandstorm pääsi mukaan Googlen aprillipilaan. Kun tuolloin käyttäjä haki Youtubesta mitä tahansa sisältöä, palvelu tiedusteli käyttäjältään "Did you mean Sandstorm?". Nuottinappulasta biisin sai näppärästi myös soimaan.

Suomalaiset ovat silminnähden ylpeitä Darudesta ja hänen megahitistään, sillä vuonna 2016 Helsingin uudenvuoden juhlinnassa ja Suomen 100-vuotisjuhlavuoden vastaanottoseremonioissa puikoissa sai olla juurikin Darude, joka johdatteli kansan satavuotisjuhlintaan milläs muullakaan kappaleella kuin Sandstormilla.

Kaiken kaikkiaan jengi on vähintäänkin pähkinöinä Sandstorm-hitistä yhä edelleen. Esimerkiksi perunalla soitettu hiekkamyrskybiisi on kerännyt Youtubessa yli neljä miljoonaa katselukertaa.

Eikä perunavideo oli ainoa videopalvelusta löytyvä klippi, jossa hiekkamyrskyä lähestytään pilke silmäkulmassa. 

Minidokkarilla Darude eli Ville Virtanen kertoo itse Sandstrom-hitistään ja sen leviämisestä ympäri maailman. Artisti paljastaa muun muassa kehitelleensä hittikappaleen alkusoundit jo kaksi vuotta ennen varsinaisen biisin julkaisua.

Kun kappale lopulta pistettiin julki, kaikki tapahtui nopeasti: Sandstorm valloitti bilemekkana pidetyn Ibizan klubit, se löi itsensä läpi tietokonepelimaailmassa ja Darude haluttiin jokaiseen yökerhoon soittamaan.

Täysi-ikäiseksi ehtinyt Sandstorm-hitti voi siis edelleen hyvin ja mikä parasta, sitä pääsee fiilistelemään tulevana kesänä Raumalla, kun Darude vuoden tauon jälkeen saapuu taas RMJ:n lavalle.

Yötön yö, Mecano-beachin hiekkaa varpaiden välissä ja Darude luukuttamassa Sandstorm-hittiään. Ah!