Instagram

Savilanpuiston ilmaiskonsertissa kovia nimiä! – "Maija Vilkkumaa on selvästi illan odotetuin artisti"

Uuden sinkun julkaissut Maija Vilkkumaa nähdään syksyllä 2018 alkavan Idols-kauden tuomaristossa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman kaupunki on jo vuosia hemmotellut kaupunkilaisia Mustan pitsin yön ilmaiskonserteilla. Tänä vuonna artistikattaus on poikkeuksellisen kova, kun Raumalle saapuvat muun muassa Ida Paul & Kalle Lindroth, Samae Koskisen korvalääke, Kalevauva.fi ja Maija Vilkkumaa.

Miten tällainen paketti oikein on saatu kasaan?

– Olemme saaneet hyviä vinkkejä laadukkaista kotimaisista artisteista. Myös esimerkiksi aikataulut sopivien artistien kanssa on onnistuttu saamaan yksiin, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo.

Päälavan artistien palkkiot maksetaan kokonaan kaupungin pussista.

– Budjetti ei tietenkään aivan tämän hetken suosituimpien artistien hankkimista Mustan pitsin yöhön mahdollista, mutta olemme vuodesta toiseen onnistuneet koostamaan korkeatasoisen illan, Stenfors kuvailee.

Välillä käy puhtaasti tuurikin. Esimerkiksi hyvissä ajoin Savilanpuistoon kiinnitetty Maija Vilkkumaa on parhaillaan tekemässä eräänlaista uutta tulemista. Artisti julkaisi viime vuonna uuden levyn ja tulevana syksynä häntä nähdään Nelosella alkavan Idolsin tuomaristossa.

– Mitä jo ennakkoon on tullut palautetta, niin Maija Vilkkumaa on selvästi illan odotetuin artisti.

Savilanpuistossa on tänä vuonna jo tukku niin kovia nimiä, että olisiko niitä kannattanut jakaa myös lauantaipäivälle?

– Tätä kokeiltiin esimerkiksi muutama vuosi sitten, kun lauantain pääesiintyjä oli Karri Koira. Lauantain vetovoima ei kuitenkaan ole kokeiluissamme riittänyt. Yleisön kiinnostus ei tunnu enää lauantaina riittävän koko päivänohjelmistolle saatika illan pääesiintyjälle, Stenfors puntaroi.

Savilanpuistoon varsinaisen keikka-alueen sisälle mahtuu noin tuhatkunta ihmistä. Keikka-alue on iltayhdeksään asti ikärajaton.

– Toki musiikki kuuluu laajemmallekin alueelle, vaikkei alueen ulkopuolella enää kovin hyvin lavalle näkisikään.

– Itse odotan eniten Ida Paulin & Kalle Lindrothin keikkaa. Toivottavasti ehdin seurata sitä edes vähän. Koko ilta vierähtää töissä. Tarvittaessa se olen minä, joka juoksee loppuneiden vessapapereiden sun muiden perässä, Stenfors naurahtaa.

Tutustutaanpa Savilanpuisto soi! -illan artisteihin pikkuisen tarkemmin. 

17.00 AT'S ROOTS & RAMBLIN'

AT's Roots & Ramblin' vastaa paikallisväristä Savilanpuiston artistikattauksessa. Swingjazzia, rhytm'n'bluesia, rootsia ja rockabillya yhdistelevä pumppu on hiljkattain julkaissut ensimmäiset biisinsä ja Raumalla kuvatun musavideon (lue lisää TÄÄLTÄ). Bändin keulassa liidaa kitaristi-laulaja Arttur Teränen. Hänen lisäkseen yhtyeessä soittavat rumpali Oliver Westerberg ja basisti Mikko Korpi.

18.30 IDA PAUL & KALLE LINDROTH

Herkistä ja melodisista duetoistaan tunnetut Ida Paul ja Kalle Lindroth tuovat sävellyksensä kesäiseen vanhaan Raumaan. Yhteistyö laulaja-lauluntekijöiden välillä syntyi sattumalta biisileirillä. Idan ja Kallen kauniisti yhteen soivat äänet on otettu yleisön puolesta riemulla vastaan. Ida Paul ja Kalle Lindroth olivat ehdolla 2018 Emma Gaalassa Vuoden tulokas –kategoriassa. Alla on yksi kaksikon isoimmista hiteistä, Hakuammuntaa. Muita tunnettuja kappaleita ovat Parvekkeella ja Päällekkäin.

20.00 SAMAE KOSKISEN KORVALÄÄKE

Samae Koskinen on laulaja ja lauluntekijä, jonka kappaleet Hillitän elämä, Sinä ja Spoon River ihastuttavat kesäillassa. Facebook-sivunsa mukaan Koskinen on tunnettu "kotimaisen pop-musiikin Marco Bjurströminä". Miehen live-yhtye on kokoonpano Samae Koskisen Korvalääke, johon kuuluvat keulamiehen lisäksi Veli Kauppinen (basso), Kelly Ketonen (rummut), Okke Komulainen (koskettimet) ja Olli Nurminen (kitara).

21.30 KALEVAUVA.FI + JAUZA

Kalevauva.fi on Aapo Niinisen ja Kimmo Nummisen muodostama kahden hengen trubaduuriyhtye, jonka sanoitukset ovat silkkaa timanttia: ne on kerätty suoraan vauva.fi-foorumilta. Legendaarisia lauluja ovat muun muassa Mies syö lapsen vanukkaat !!, Pitääkö synnytyksessä todellakin olla alapää paljaana? ja Te ketkä ette usein harrasta seksiä. Kalevauvan setin kanssa esiintyy myös Suomen raikkain bilebändi Jauza, jossa soittaa Niinisen ja Nummisen lisäksi muusikkoja Scandinavian Music Groupin, Wedding Crashersin, K-X-P:n, Hanging Gardenin sekä Vendin riveistä.

23.00 MAIJA VILKKUMAA

Legendaarinen Maija Vilkkumaa on Savilanpuisto soi! -tapahtuman pääesiintyjä. Vilkkumaa on tehnyt musiikkia 90-luvun alusta alken. Jättihittejä ovat olleet Satumaa-tango ja Ei. Vilkkumaa julkaisi huhtikuun lopussa uuden biisin Siks ku mä halusin. Edellisen Joku muu, mikä -albuminsa Maija julkaisi viime vuonna. Maija Vilkkumaa nähdään syksyllä 2018 alkavan Idols-kauden tuomaristossa.