Instagram

"Se olikin aika järkytys, kun tajusin että olen joukkueen vanhin!" - Miia Tervonen tekee paluun pelikentille hallipesiksen SM-alkuturnauksessa

Miia Tervonen tekee tulevalla kaudella paluun naisten Superpesikseen yhden välivuoden jälkeen. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Pesiskenttien kutsu kävi liian vahvaksi, eikä Miia Tervonen malttanut kieltäytyä, kun välivuoden jälkeen kutsu takaisin Feran Superpesisjoukkueeseen kävi.

Katsomossa Tervosen otteita seuraa kiinnostuneena nyt myös välivuoden aikana syntynyt Ellen-tytär, joka on tulossa paikan päälle myös sunnuntaina halli-SM-turnaukseen.

Joukkuetta talvikaudella kapteenin roolissa johtanut Tervonen pääsee testaamaan tuolloin Feran tasoa Hyvinkään Tahkoa ja Manse PP:tä vastaan.

Millaista on ollut rakentaa paluuta pelinkentille välivuoden jälkeen?

"Lajipuolella on ollut helpompaa kuin fysiikassa, jossa peruskunnon rakentaminen on vienyt aikaa. Alkuun en pystynyt tekemään kaikkia samoja liikkeitä kuin muut, sillä keskivartalo ei ollut vielä täysin parantunut. Minun on ollut välillä vaikeaa hyväksyä, että en ole samassa fyysisessä kunnossa kuin ennen välivuotta. Valmentajat ovat onneksi vähän toppuutelleet ja saaneet minua myös ymmärtämään tilannetta."

Mikä ajoi palaamaan Superpesikseen?

"Kävin kesällä katsomassa todella paljon pelejä: Superia, B-tyttöjen ja Ykkösen matseja. Paluu alkoi tulla mieleen, mutta silti kesällä en vielä ajatellut pelaavani jälleen Superpesistä. Syksyllä asiaa minulta kuitenkin kysyttiin. Sain miettiä paluuta rauhassa ja seuran kanssa syntyi molemminpuolinen ymmärrys siitä, miten perheen asiat saa sovitettua Superissa pelaamiseen."

Joko Ellen-tyttärelle on varattu oma paikka katsomosta?

"Eiköhän sieltä oma paikka löydy! Ellen on tulossa myös nyt sunnuntaisia hallipelejä katsomaan."

Olet 27-vuotiaana joukkueen vanhin. Onko sinulle soviteltu äitihahmon virkaa myös kopissa?

"Se olikin aika järkytys, kun tajusin että olen joukkueen vanhin! Välillä minulle voidaan kopissa heittää jotain äitihahmojuttua jos vaikka muistutan, että kaikki pistäisivät lämmintä päälle ja paljaat nilkat piiloon."

Tervosten perhe elää ja hengittää urheilua. He ovatkin tuttu näky pesiskenttien lisäksi myös salibandy- ja jääkiekkokaukaloiden laitamilla. Kuva: Esa Urhonen

Millaisin tavoittein sinä ja joukkue lähdette kauteen?

"Joukkueen yhteisistä tavoitteista sovitaan vielä tulevalla etelän leirillä. Viimeksi pelatessa itselleni osui kesken kesän huonompi kausi, joten nyt omana tavoitteenani on pelata tasaisen hyvä kausi. Toivoisin voivani olla kauden jälkeen tyytyväinen itseeni. Oma roolini ja pelipaikkani joukkueessa voi tulla muuttumaan siitä, mihin aiemmin on totuttu.

Viime viikonlopun peleistä jäi positiivinen fiilis, ja uskon että pystyn antamaan hyvän panoksen myös tulevan viikonlopun hallipeleissä, joissa pelataan jo niin sanotusti pisteistä."

Miten hallipelit eroavat Otanlahdessa pelatuista peleistä?

"Hallipeleissä ei sääntöjen vuoksi läpilyönneillä juhlita. Luvassa voi myös olla yllätyksiä, sillä joukkueiden valmistautuminen Superpesiskauteen on vielä vaiheessa. Joukkueilla voi myös olla takanaan hyvin erilaisia treenejä. Esimerkiksi Jyväskylä on pelannut jo todella paljon harkkapelejä, kun taas meillä niitä on takana vasta pari. Ylipäätään kiva päästä pelaamaan matseja tosissaan!"

Katso sunnuntaisen Rauman halli-SM-turnauksen aikataulu ja muut viikonlopun menot kaupunkisovellus Kamun menolistasta!