Instagram

Seminaarinmäen ympärijouksu on mäen vanhin tapahtuma - ja vaarassa kuihtua pois

Anatudet tarjosivat torstai-illan vauhdikkaimman esityksen. Kuvat: Maija Männistö

Vuosien vieriessä puhtaasti urheilullinen Seminaarinmäen ympärijuoksu on muuttanut muotoaan: juokseminen on jäänyt vähemmälle ja tilalle on tullut taiteellisia esityksiä, joita tuomaristo saa ruotia. Tapahtuma on jatkunut jo niin pitkään, että se kantaa Seminaarinmäen pitkäikäisimmän tapahtuman titteliä.

Nyt sen jatko on kuitenkin vaakalaudalla. Torstai-illalla tapahtumaan osallistui vain kolme joukkuetta. Viimeksi 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi opettajatkin olivat kasanneet joukkueen, mutta tällä kertaa kolme tiimiä oli koottu opiskelijoiden keskuudesta.

- Eilen olleet sikapeijaiset saattavat vähän vaikuttaa osallistuja- ja katsojamäärään, monena vuonna tapahtumaa järjestänyt ja tällä kertaa kisailemassa mukana ollut Nelli Mäkelä tuumi opiskelijoiden kiireisestä tapahtumasyksystä.

Kilpailun lomassa kommentteja esityksistä kysyttiin myös yleisöltä.

Mistä ympärijuoksussa sitten oikein on kyse?

Facebook-tapahtuman sivulla pläjäystä kuvaillaan seuraavasti: "Noviiseille ja muille ympärijuoksusta tietämättömille pieni infopläjäys: ympärijuoksu koostuu eri joukkueiden esittämistä kolmiosaisista taide-esityksistä, joilla yritetään vakuuttaa paikalle kutsuttu arvovaltainen tuomaristo. Kukin joukkue "juoksee" esitystensä välissä päärakennuksen ympäri, hence the ympärijuoksu."

Torstai-iltana joukkueet Anatudet, Pedagos ja Rusinantet kilpailivat hyvin erilaisilla esityksillä. Kohtauksissa rikottiin yksi pesukone, jahdattiin koiran kanssa rosvoa, leikiteltiin sukupuolirooleilla ja otettiin kantaa sosiaaliseen mediaan. Yleisölle esitykset tarjosivat niin pöllämystyneisyyden hetkiä kuin oivalluksia ja nauruakin.

Tulevat vuodet näyttävät, mihin suuntaan Seminaarinmäen ympärijuoksu kehittyy - ja onko sille kysyntää jatkossa.

Pedagoksen tiimi leikitteli esityksessään sukupuolirooleilla.