Instagram

"Siis kakku kuuluu nykyään mun ruokaympyrään" - Tapani ja Suonpää ovat saaneet viime viikkoina mitalikakkuöverit

Susanna Tapania ja Eveliina Suonpäätä on onniteltu mitalikakkukahveilla jo moneen otteeseen. Omansa heille on tarjonnut myös Rauman kaupunki. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Saunan jälkeen seuraavaksi suomalaisin tapa lienee mitalikakkukahvien nauttiminen. Kun menestystä tulee, pistetään pannu porisemaan ja siihen kylkeen kuuluu totta kai myös kermainen kaakku!

Tiistaina Äijänsuolla nautittiin ennen Lukon peliä isomman luokan kakkukahvit, kun suut laitettiin makeaksi Susanna Tapanin ja Eveliina Suonpään olympialaisissa Naisleijonissa saamien pronssisten mitalien kunniaksi.

Molemmat houkuttelivat kanssasyöjiä jäähallille jo ennakkoon Twitterissä.

- Huhhu! Taas saadaan kakkua! Tuu säki syömään, niin ei mun ja Susanna Tapanin tarvii syödä kaksin kaikkee!, Suonpää kirjoitti.

- Kaks viikkoo syöny kakkua, joten tulkaa pliis syömään isot palat, Tapani säesti.

Kamu soitti Susanna Tapanille kermaisen puhelun ja selvitti, miten vahvasti kakku on kuulunut menestyneiden jääkiekkoilijoiden arkeen viime viikkoina.

Vieläkö kakkukahvit maistuvat?

Heh, kyllä nyt alkaa olla jo mitta niiden suhteen aika täynnä.

Miten paljon kakkukahveja on viime aikoina tullut vietettyä?

Kakkukahvitteluhan alkoi jo Pyeongchangissa. Aina, kun suomalaiset ylsivät mitaleille, meille tarjottiin mitalikakkukahvit. Viime viikko on taas ollut täällä Suomessa aika haipakkaa. Kun perjantaille osui vielä syntymäpäiväni, syötiin kakkua myös sen kunniaksi.

Mikä on lempikakkusi?

Juustokakku on oma lempparini. Jos teen sitä itse, laitan joukkoon yleensä mustikoita, jotka tekevät kakusta vähän raikkaamman. Raakakakku on myös hyvää.

Jos saisit valita minkä tahansa unelmien herkun mitalikahveille, mitä se olisi?

Se voisi olla vaikka raakakakkua, sillä sitä saa syödäkseen niin harvoin.

Joko normaaliarki alkaa pikkuhiljaa mitalikahvien lomassa palaamaan raiteilleen?

Kyllä. Kaiken keskellä on pitänyt myös keskittyä ringettepeleihin. Viime viikonloppuna tosin jalka tuntui vähän raskaalta - en tiedä johtuiko se sitten juuri kakkukuurista.