Instagram

Sparkling nightin mallit odottavat jo lauantaita: "Sitten tulee taputus olalle – ja off you go!"

Rohkeat raumalaiset, kuten Akseli Venho (vas.), esittelevät Sparkling nightissa uima- ja alusasuja. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Kuntosumpussa työskentelevä Akseli Venho astelee lauantaina monen sadan silmäparin eteen boksereissa, uima-asussa sekä yöpuvussa. Hän on Sparkling night -mallina kolmatta kertaa.

– Tämä on hauska arjen katkaisu. Meitä on viisi jätkää alusasuliikkeen tiimissä ja bäkkärillä on hyvä pöhinä. Ei sitä oikeastaan edes ajattele, että on esittelemässä vaatteita, koska tapahtumassa on itsessään niin kivaa.

Alkujaan työkaveri pyysi lähtemään mukaan. Venho ei epäröinyt. Edes puolipukeissa esiintyminen ei hermostuta.

– Olen tottunut esiintymään, kun vedän jumppia. Ja kun on sinut kroppansa kanssa, niin mitäs siinä sitten jännittämään.

Missikisoja kiertänyt sekä mallin ja juontajan töitä tehnyt Marjaana Savila kuvailee viime vuoden perusteella Sparkling nightin tunnelmaa erityiseksi siitä syystä, että malleilla ei ole takahuoneessa turhaa kiirettä.

– On niin paljon malleja, ettei tule sellaista kiireen tuntua. Olen ollut sellaisissakin näytöksissä, joissa vaihdot täytyy tehdä todella hätäisesti. Täällä tunnelma on aivan eri – ei voi edes verrata!

Savila oli tapahtuman mallina viime vuonna ensimmäistä kertaa. Kokemuksesta teki erityisen se, että siskon kanssa käveltiin lavalla peräkanaa. Savila tietääkin, että monet raumalaiset ovat innostuneet mallina olemisesta.

– Malleista ei tunnu olevan pulaa. Oma äitinikin innostui ja oli liikkeeseen yhteydessä, mutta tarvittavat mallit oli jo saatu kasaan.

Marjaana Savila kiittelee tapahtumaa järjestäviä kauppiaita sujuvista järjestelyistä. Takana toimii kaikki, hän sanoo. Arkistokuva: Maija Männistö

Jokaisella yrityksellä on omat mallinsa ja kierroksia tulee kullekin useampia. Kun asut saadaan vaihdettua, asetutaan jonoon odottamaan lavalle menoa.

– Lähettäjä on siellä sekuntikellon kanssa. Sitten tulee taputus olalle – ja off you go! Jos sattuu kohdalle vielä joku svengaava biisi, niin siitä tulee itsellekin niin cool fiilis, Savila hehkuttaa.

Liikkeet ovat valinneet malleikseen erinäköisiä ja kokoisia raumalaisia ja suunnitelleet sitten, kuka esiintyy tapahtumassa missäkin asussa. Venho on käynyt sovittamassa vaatteensa jo viime viikonloppuna, Savila on menossa kokeilemaan asujaan perjantaina.

– Kyllä vaatteet inspiroivat siihen, miten ne kantaa. Viime vuonna kukkamekossa ja pyöreämmissä laseissa näytin mielestäni tosi fiksulta leidiltä, Savila nauraa.

– Siisteissä nahkabootseissa voisi taas kävellä vähän reteemmin.

Venho paljastaa etukäteen sen verran, että boksereissa on tänäkin syksynä tummia sävyjä, kun taas uima-asut ovat värikkäämpiä.

"Vaatteet inspiroivat siihen, miten ne kantaa."

Molempien ainoa huolenaihe on catwalk-klassikko: mitä jos kaatuu.

– Viime vuonna en ehtinyt osallistua kenraaliharjoitukseen. Nyt on ainakin tuntuma lattiaan ja tietää mitä odottaa, Savila sanoo.

Ja jos jotain kävisikin, ei se olisi niin vakavaa.

– Siitä sitten vaan Carrie Bradshaw -tyyliin ylös, Savila muistaa elävästi kohtauksen suositusta Sinkkuelämää sarjasta, jossa päähenkilö kaatuu muotinäytöksessä.

Sparkling night järjestetään lauantaina Tarvontorilla. Tapahtuma on loppuunmyyty.