Instagram

Suomen huippubloggaajat vetivät Uudenkaupungin vierailullaan kelluntahaalarit ylle: "Tuntuu ihan lauantailta"

Tiia Rantanen (vas.), Saana Jaakkola, Hanne Kettunen ja Laura Satamo vetivät kelluntahaalarit ylleen matkaa varten. Merta päin lähdettiin avoveneellä. Kuvat: Henrika Bäcklund

Nakit ja mutsi -blogistaan tuttu uusikaupunkilainen Päivi Sappinen sai kasan kollegoita kylään, sillä Ugissa järjestettiin torstaista perjantaihin bloggaajavierailu, jonka aikana bloggaajat kävivät muun muassa Bonk-museossa, Pakkahuoneen munkkikahveilla ja yöpymässä Isokarin majakkasaarella.

Mukana olivat Emmi Nuorgam, Mamma rimpuilee -blogin Laura Satamo, Mua lemmitkö vielä, Kustaa? -blogin Tiia Rantanen, Live now – dream later -blogin Saana Jaakkola ja Valeäiti Hanne Kettunen.

– Tuntuu ihan lauantailta! he totesivat saapuessaan Pakkahuoneelle kaffepaussille.

 Kamu oli vastassa odottelemassa ja esitti jokaiselle muutaman kysymyksen.

"Meillä on hienoja toimijoita esim saaristo- ja merimatkailussa, mahtavia lahjakkaita ruokayrittäjiä ja esimerkiksi poikkeuksellisen hyvin säilyny puutaloalue", Päivi Sappinen hehkuttaa Ukia.

PÄIVI SAPPINEN / NAKIT JA MUTSI / UUSIKAUPUNKI

1. Miltä tuntuu hostailla bloggaajajengiä kotikaupungissa?

Aivan mahtavalta! Olen ollut ihan liikuttunut siitä, millaista palautetta oon bloggaajilta saanut kotikonnuistani. Tämä on mulle tärkeä paikka ja Ugilla on niin mieletön potentiaali tosi monella eri matkailun saralla. Uki ansaitsee lisänäkyvyyttä kotimaanmatkailukohteena. Tietysti nyt, kun autotehdas rekryää paljon väkeä, tämä on myös tapa esitellä kaupungin helmiä heille, jotka verkosta hakevat tietoa.

2. Olet viime aikoina kirjoittanut sun blogissa paljon kehopositiivisuudesta. Miksi koet sen juuri nyt tärkeäksi?

Ihmisten pitäisi ylipäätään opetella puhumaan toisilleen, ja itselleen, kunnioittavammin ja armollisemmin. Ja oppia, että kenenkään kroppa tai ulkonäkö ei ole vapaasti kommentoitavaa riistaa kenellekään, oli se vartalo sitten minkä näköinen tahansa. Usein fatshaming puetaan sellaiseen "terveysasuun" että olen tässä nyt vain huolissani terveydestäsi, vaikka kyse harvoin on siitä.

Kenenkään ei pitäisi elää elämäänsä odottaen jotain päivää, jolloin on tietyn näkönen tai kokonen, vaan nauttia elämästä ja itsestään ihan joka hetki ja jokaisessa ulkomuodossa. Itseinho on valtavan kuluttavaa ja jos siihen tulee vielä vahvistusta ulkopuolelta, kuten usein tulee, siitä eroon pääseminen voi olla sellainen elämänmittainen polku. Itsellä on aika pitkät itseinhon vuosikymmenet taustalla. Nyt haluan oikeesti tehdä töitä sen eteen, että mun omat lapset saa kasvaa juuri sellaisiksi ja sen näköisiksi ihmisiksi kuin kasvavat.

Päivin blogiin pääset TÄSTÄ.

Laura Satamo oli innoissaan veneeseen nousemisesta ja kuvaili paattia omassa Instagramissaan huvipuistolaitteen näköiseksi.

LAURA SATAMO / MAMMA RIMPUILEE / TURKU

1. Uusimmassa blogitekstissäsi toteat, että juhannus pitäisi kieltää. Mutta miten maistuu Uudenkaupungin kesä?

Oikein hyvältä. Sain täällä Ugissa juhannustarjouksen! Cafe Kukonmäen emäntä oli lukenut mun vuodatuksen ja halusi kutsua kylään. Instagramista on tullut myös paljon viestiä, että jos tunnettaisiin, niin voisitte tulla vieraaksi.

2. Blogin kirjoittaminen on muuttanut elämääsi. Millä tavalla?

Blogin kirjoittaminen on todella muuttanut elämääni. Olen saanut hyväksyntää itselleni ja omalle sekoilulleni. Se on ollut sellaista molemminpuolista hyväksyntää, koska lukijat ovat saaneet kirjoituksistani vertaistukea moniin tilanteisiin. Ja ensisijaisti kirjoitankin muille, enkä itselleni. Haluan viihdyttää. Mutta nyt huomaan, että siitä on saanut todella paljon myös itse.

Suosituimmat tekstini ovat muuten aina olleet juuri sellaisia, jotka olen kirjoittanut jossain tunteen puuskassa. Niitä jengi rakastaa!

Lauran blogiin pääset TÄSTÄ

True Crime -fani Tiia Rantanen on epäilee, että Ugissa ruumiit piilotetaan Pasklahteen.

TIIA RANTANEN / MUA LEMMITKÖ VIELÄ, KUSTAA? / HELSINKI

1. Olet kirjoittanut postauksen niistä asioista, jotka True Crime -sarja on pilannut faneiltaan, kuten pellot ja rannat. Jos True Crime tapahtuisi Ugissa, mikä olis paras piilo ruumiille?

Onhan tää koko Pasklahti sellainen, että varmaan ruumiita kuhisee. Ollaan vierailtu oikeastaan vaan kivoissa paikoissa, että muita hyviä ruumispiiloja ei ole tullut vastaan. Huomaa muuten, että sanoin oikeaoppisesti Pasklahti!

2. Mikä sinulle on bloggaamisessa ydinajatus siellä taustalla?

Oikeastihan haluaisin oman sketsishöwn. Kirjoittaminen ei ole sellainen henkireikä. Vaan haluan olla hauska – ja hauskuuttaa. Se on se oma henkilökohtainen motivaatio.

Tiian blogiin pääset TÄSTÄ.

Saana Jaakkola toivoo, että osaisimme arvostaa Suomen retkeilymahdollisuuksia. "Meillähän saa retkeillä ihan ilmaiseksi! Juuri kävin Walesissa yhdellä luontopolulla – ja siitä piti maksaa sisäänpääsymaksu."

SAANA JAAKKOLA / LIVE NOW – DREAM LATER / RAUMA

1. Mikäs olis Rauman seutulaiselle Ugissa jokin hyvä retkeilyvinkki, jota kannattais lähtee valloittamaan vaikka heti ensi viikolla?

Omay odotukset on Isossakarissa, en ole siellä vielä koskaan käynyt. On kyllä pitänyt käydä todella pitkään. Se on kuitenkin vähän erilainen kuin meidän Kylmäpihlaja. Majakkamatkailu on muutenkin ollut nosteessa. Tulin muuten aamulla Ugiin pyörällä Lokalahdelta ja bongasin, missä menee luontopolku. Sinne pitää myös mennä!

2. Mitä luontomatkailulle kuuluu juuri nyt?

Luontomatkailu on kovassa huudossa, ei vähiten somen ansiosta. Monesti kyllä halutaan lähteä ottamaan sitä Instakuvaa Norjan Trolltungaan tai Karhunkierrokselle. Mutta ihan kotinurkillakin voi olla upeita paikkoja. Kirjaimellisesti ei nähdä metsää puilta. Kun kävin Kokkovuorella Raumalla, sain ihan tosi paljon viestejä, että mistä tämä kuva on otettu ja että onko Raumalla todella tällainen paikka.

Onhan sellaisia matkailijoitakin, jotka lähtevät luontoon prameat retkeilyvermeet mukanaan ihan vaan täydellisen kuvan takia. Mutta se, että luontoon lähdetään, on hyvä juttu, oli se syy mikä tahansa. Jos vaan vielä osattaisiin käyttäytyä siellä. Eikä esimerkiksi sytytetä tulta, kun on varoitukset päällä.

Saanan blogiin pääset TÄSTÄ.

Hanne Kettuselle bloggaaminen on tapa dokumentoida perheen elämää. Se on myös suorittamista, mutta samalla saa hyvää oloa aikaansaamisesta.

HANNE KETTUNEN / VALEÄITI / HELSINKI

1. Miltä Uusikaupunki on tänään näyttänyt?

Vaikuttaa oikein ihanalta. Pääsin mukaan vasta hetki sitten, joten munkki on tällä hetkellä top ykkösenä. 

2. Olet yksi monesta suomalaisesta bloggaajasta, jotka tekevät nykyisin tekstin lisäksi myös podcasteja. Miksi aloit tehdä niitä?

Minua pyydettiin. Tämä vuosi on ollut ehkä podcastien räjähdysvuosi. Kuuntelumäärät ovat kasvussa. Suomessa podcasteista on tullut varsinkin bloggaajien juttu ehkä siksi, että mediayhtiöt eivät juurikaan ole tehneet niitä. Jos vertaa esimerkiksi Jenkkeihin tai moniin muihin paikkoihin. Olen itse kokenut podcastit luontevana mediana. Tekeminen on itsessään jo todella antoisaa. Teen toimitettua  haastattelupohjaista juttua, joten studiossa on aina sellainen livelähetys-fillis. Vaikka kuinka johdattelisi keskustelua, haastateltavien kanssa tulee aina jokin yllätysmomentti, mikä tekee jutusta parasta.

Hannen blogiin pääset TÄSTÄ.

Emmi Nuorgam ehti nauttia Ugin kesästä torstaipäivän, sillä iltapäivällä hän hyppäsi Helsingin bussiin.

EMMI NUORGAM / TAMPERE

1. Olet ensimmäistä kertaa Uudessakaupungissa. Millainen vierailu on ollut?

Hyvät ensifiilikset. Kaupunki vaikuttaa viriilimmältä kuin ajattelin. Pilvilinna oli todella hieno ja kiva kokemus.

2. Mistä yhteiskunnallisista asioista pitäisi mielestäsi tällä hetkellä keskustella enemmän?

Bloggaamisessa itselleni on tärkeintä juuri keskusteleminen ihmisten kanssa. Ei sitä voi kotona määräänsä enempää asioista paasata. Olen juuri nyt lähdössä Helsinkiin kommentoimaan julkaistua tasa-arvobarometria. Ihmisten yhdenvertaisuus on aihe, josta ei voi koskaan puhua liikaa.

Emmin blogiin pääset TÄSTÄ.