Instagram

Suomen kovin räppilupaus ponnistaa Honkilahdelta: "Kirjoitin ekat riimit kuusivuotiaana"

Topias Keinänen julkaisee musiikkia artistinimellä Topias. "Straight with my own name", mies nauraa.

Uskomatonta, mutta totta: 18-vuotias Topias Keinänen, artistinimeltään Topias, on tehnyt musiikkia jo 12 vuotta. Hän kirjoitti ensimmäiset räppinsä ollessaan vasta 6-vuotias.

Eurassa Honkilahdella lapsuutensa kasvanut räppäri julkaisi tammikuussa ensimmäisen virallisen biisinsä Värivaloja. Voin vain kuvitella, miltä julkaisunapin painaminen tuntui.

– Se oli mielenkiintoista ja samalla jotenkin tosi vapauttavaa. En voi kieltää, etteikö olisi jännittänyt. Kun jakaa musiikkia myös muille, saa itsekin uusia visioita. Feels good.

Ja onhan tämä nyt kova. Kuuntele vaikka itse alta.

Topiaksen vanhemmat veljet ovat nuoruudessaan molemmat räpänneet omakustannejulkaisuja Navetta-levymerkin alla. Musiikkia työstettiin silloin Honkilahdella.

– Räppi on kulkenut koko elämän messissä. Kotona on kuunneltu paljon räppiä ja olen kasvanut räpin ympärillä, räppäri avaa taustojaan.

– Vaikka olen tehnyt musiikkia jo vuosia, niin nyt olen oppinut, miten tehdään ihan kokonaan valmis paketti miksausta ja masterointia myöden.

Toki Topias on lapsena hengaillut veljiensä kanssa äänityspuuhissa, mutta hyvin nopeasti ja tiukasti hän eriyttää oman musantekemisensä.

– En halua, että minua yhdistetään liikaa veljiini. Me kaikki tehdään nyt aika omaa juttua, ja haluan seisoa ihan mun omilla jaloilla. Olen löytänyt sen, kuka haluan olla räppärinä.

"Räppi on kulkenut koko elämän messissä. Olen kasvanut räpin ympärillä."

 Värivaloja-biisi ja sen video on tehty yhteistyössä Heroblessin kanssa.

– Olen pääasiallisesti räppäri, se on se juttu, mitä must love. Mutta diggaan kyllä tosi paljon kaikista muistakin taidemuodoista.

Muun muassa urbaania valokuvausta harrastava Topias toteaa, että räppi on hänelle tunnepohjaisin tapa käsittää maailmaa. Siihen heijastuvat vahvimmin omat kokemukset ja unelmat.

– Musiikissa tärkeintä on tuoda itselleni niitä ajatuksia ulos. Se on mulle kuin terapiaa. Mutta kaikki taidemuodot täydentävät toisiaan, mikään ei poissulje toista.

Kun on tehnyt vuosia musiikkia, niin sitä oppii näkemään vähäpätöisempiäkin juttuja isommassa valossa, Topias sanoo.

– Mä inspiroidun tosi monista paikoista ja ihmisistä. Ei mulla ole ketään tiettyjä esikuvia tai yksittäisiä artisteja. Suurimmaksi osaksi kuuntelen kyllä räppiä, mutta paljon muutakin.

"Olen niin onnellinen, että olen saanut julkaistua tuon biisin", Topias sanoo.

Honkilahdelta ponnistanut räppäri asuu nykyään Turussa. Hän kävi hiljattain vuoden verran koulua Raumalla, mutta vaihtoi opiskelupaikkaa Turkuun viime syksynä.

– Junnuna sai olla tosi vapaa ja tehdä sellasia juttuja, mitä monet ei pysty. Eri mahdollisuuksia pystyy katsomaan erilaisessa valossa.

Ennen kaikkea Topias tahtoo, että hänen musiikkinsa puhuu puolestaan.

– Olen näissä räppijutuissa tosi tarkka. Mitä mä annan ulos itestäni. Mun musiikki on sitä, miten mä näen maailman ja mitä tunnen. Kirjoitan ja viestin sitä eteenpäin. Jos jengi pystyy samaistumaan, niin se on nättiä.

 

"I walked into a life of tainted dreams and gumball machines" -Illogic

Henkilön Topias (@varivaloja) jakama julkaisu

 Milloin on luvassa lisää musanannaa?

– Sen verran voin sanoa, että musiikkia tulee jossain vaiheessa. Toi taitaa kyllä olla aika vajaa vastaus, Topias nauraa.

Lisäkaivelusta huolimatta hyväntuulinen räppäri pysyy edelleen salaperäisenä.

– Ton ekan biisin tiimoilta on hyvä lähtee tekemään lisää, kun on tullut hyvää palautetta. Jos seuraat mun somea, niin tulen valottamaan tulevaa mahdollisimman pian. Varmasti sieltä tulee löytämään uudet jutut parhaiten.

Ja Kamuhan seuraa. Toivotaan todella, että seuraavaan julkaisuun ei mene toista kahtatoista vuotta.