Instagram

Jalkatatuointi oli itsetuntoboosti: "Nyt mä en mitään muuta haluaisikaan kuin kävellä ilman housuja!"

Toista reiteä ja säärtä koristava suuri tatuointi, jossa yhdistyvät mandalat ja timantit, on tuonut Maija-Riina Saloselle paljon lisää itsevarmuutta. Kuvat: Henrika Bäcklund

Mieti kunnolla ennen tatuoinnin ottamista, sanoo 27-vuotias Maija-Riina Salonen ja alkaa sitten kertoa, kuinka itse otti varsin ex tempore kaksi pientä lintua korvansa taakse ystävänsä kanssa viime kesän RMJ:ssä.

Ja kuinka toisen korvan taa jotenkin vain ilmestyi uusi kuva samalla kertaa, kun hän ihan vain piipahti tatuointistudiossa katsomassa ystäväänsä, jolle tehtiin koko selän kokoista peittotatuointia.

Älä tee niin kuin minä teen vaan niin kuin minä sanon. Klassikko. 

Maija-Riinan tatuointihistoria ei alkanut mitenkään parhaissa merkeissä. 18-vuotiaana otettu ensimmäinen tatuointi sattui ihan liikaa ja Salonen vannoi, ettei tule ikinä toista ottamaan.

Linnut Maija-Riina otti korvansa taa spontaanisti festareilla, samoin niskalävistyksen.

Nelisen vuotta myöhemmin hän osti miehelleen lahjakortin, mutta niinhän siinä sitten kävi, että Salosen oli käytettävä se itse.

Ja siitä se sitten alkoi, rakkaus tatuointeihin.

Opintovapaalla oleva Maija-Riina toteaa, että opiskelijan kukkarolla on mietittävä vähän tarkemmin, mihin tatuointeihin rahansa laittaa. Eli ihan jokaista spontaania päähänpistoa ei pysty toteuttamaan. Pienempiä tatuointeja häneltä löytyy useampia, kuten lempiyhtyeen Tungevaag & Raabanin logo.

– Monet kysyvät, että onko tuo Robinin logo. Se on ihan perseestä, hän nauraa.

Maija-Riina vitsailee ottavansa lisää tatuointeja aina silloin, kun mies on työreissuilla. Ei hän kuulemma tatuoinneista suutu, mutta ei ole niistä myöskään erityisen innoissaan.

– Seuraava tatuointi tulee olemaan Pyhimyksen uudesta biisistä, en ole kyllä kertonut miehelle tätä vielä. Hän ajattelee, että se on rahan tuhalausta. Mutta voisin käyttää saman rahan johonkin materiaan. Tatuoinnit tulee olemaan mulla aina!

Eli taitaa vitsin takana olla totuuttakin.

Yhtä tatuointia Salonen ei ole pystynyt mieheltään piilottelemaan tai muuten selittelemään tietään ulos: oikeassa jalassa on valtava tatuointi, joka valmistui viime elokuussa. Tatuointia on tehty nopealla laskutoimituksella viisi kertaa ja rahaakin siihen on palanut kolmatta tonnia.

Reisi- ja sääritatuointi on Riverbankin Juspen käsialaa.

– Iso timantti on mun koira ja pienet timantit ovat kummilapsiani ja sisarusteni lapsia. Kuva tehtiin niin, että sitä on helppo jatkaa, Maija-Riina näyttää.

Salonen havahtui tatuoinnin itsetuntoa kasvattaneeseen vaikutukseen vasta hiljattain ollessaan ulkomaanmatkalla lämpimässä. Hän vetäisi sortsit jalkaansa ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin.

– Olen aina ollut pyöreä ja ajatellut, että en ikinä kehtaisi mennä ottamaan reisitatuointia. Sitten kuitenkin uskalsin. Ja nyt mä en mitään muuta haluaisikaan kuin kävellä ilman housuja! Maija-Riina nauraa.

– On tuonut aika paljon itsevarmuutta tämä tatuointi. Matkallakin pukeuduin paljastavammin kuin ennen. On jotenkin paljon vapautuneempi olo. Ajattelen vaan, että jos en muka kelpaa jollekin, niin ei sitten.

 

Neulatyyny 🙊 #tattoo #tattoos #newtattoo #mandalatattoo #rauma 👌🏻

Henkilön Maija (@maijariinaa) jakama julkaisu

Salonen odottaa jo tulevaa kesää. Kesämekot huutelevat jo nyt kaapin perällä.

– Ensimmäinen kesä, kun saan oikein kunnolla näytellä tätä. Viime kesänä kun ei ollut vielä kokonaan valmis, hän  naurahtaa.

Salon otti ensimmäisen tatuointinsa ollessaan 18 vuotta.  "Se on ihan kamala kiekura, menossa peittoon! " Tilalle tulee oman rakkaan Panda-koiran muotokuva. Kädessä puolestaan on isompi tatuointi, jossa on tekstiä, ruusu ja kompassi.

JUTTUSARJAN AIEMMAT OSAT

Juttusarja päättyy.