Instagram
Rauma

Syysiltojen ihanimmat illanistujaiset - näillä vinkeillä onnistut

Kaupallinen yhteistyö: Koti-Vakka

Tiesitkö? Suomen 100-vuotisjuhlavuoden yksi teema liputtaa yhdessä syömisen puolesta, sillä Suomessa istutaan samaan ruokapöytään harvemmin kuin missään muussa Euroopan maassa.

Perusta siis kavereiden kesken Whatsappiin FOODII-ryhmä, laita kutsu tulille ja aloita menun suunnittelu!

PUOLIKSI ULKONA

Merenrantakaupungissa muuten leppoisan ja aurinkoisen illan voi ikävästi viilentää tuuli, joten pelaa varman päälle. Kata illanistujaisten sortit tarjolle lasitetulle parvekkeelle, jolloin tunnelma on kuin ulkona ja auringonlasku siintää aivan silmien edessä, mutta lämpötila on silti takapihaa miellyttävämpi.

PÖYTÄLIINA

Vaikka arjessa ei pöytäliinaa käyttäisikään, kannattaa illanistujaisissa räväyttää. Näyttävä pöytäliina tuo juhlan tuntua kuin itsestään. Fiini Fokus-kuosin kankaasta tehty liina on taattu katseenvangitsija.

HELPPO MENU

Piirakka, salaatti ja tuorejuustotäytteiset ruisnapit on näppärä valmistaa ennen vieraiden saapumista, jolloin omaa aikaa ei illan aikana tuhraannu keittiössä.

Hyvät reseptit on tehty jaettaviksi, joten tässä järjestään kaikki maistelijansa hurmanneiden tuorejuusto-ruisnappien ohje. (Muista kysyä vieraiden allergiat ennakkoon!)

pussillinen ruisnappeja
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
vajaa 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1/4 puntti ruohosipulia
suolaa
mustapippuria

Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset tuorejuuston joukkoon. Annostele aurinkoinen tuorejuusto vasta hetki ennen tarjoilua ruisnappeihin, jotta ne eivät ehdi pehmentyä. Koristele valmiit ruisnapit vielä ruohosipulisilpulla ja mustapippurirouhaisulla.

LÄMPÖÄ

Jos viileä syysilma alkaa puskea lasitetulle parvekkeellekin illan edetessä, tuo vieraille tarjolle vilttejä ja villasukkia. Muista sytyttää myös kynttilät tunnelmaa luomaan!

KATTAUS

Herkulliset tarjottavat ovat vasta puoliruokaa, sillä oman lisänsä illan tunnelmaan tuo käytössä oleva astiasto.

Sami Ruotsalaisen Marimekolle suunnittelema suosittu ja jutun kuvissakin katettu Oiva-astiasarja on väreiltään pelkistetty - niin Siirtolapuutarha- kuin Räsymattokuositkin sopivat sekaisin toistensa kanssa.

JÄLKKÄRI

Makeanhampaan kolotus osaa olla viheliäinen vaiva.

Kun ilta on jo edennyt hämyyn, ei kukaan jaksa enää panostaa ylenmäärin jälkiruuan väkertämiseen. Makeaa tekisi silti mieli. Syksyn juhliin sopii loistavasti kaura-marjapaistos ja sen kylkiäisenä tarjottu vaahdotettu vaniljakastike. Aktiivinen kokkausaika on noin viisi minuuttia.

5-6 dl marjoja
4 dl kaurahiutaleita
50 g voita
3 rkl sokeria

Kaada marjat uuninkestävän vuuan pohjalle. Sulata voi ja sekoita se kaurahiutaleiden ja sokerin kanssa. Annostele kauraseos marjojen päälle. Paista 180 asteessa puolisen tuntia. Tarjoa vaniljavaahdon kanssa.

IHASTUITKO KUVIEN KATTAUKSEEN? Kuvissa näkyvät Marimekon astiat, pöytäliina sekä viltti ovat saatavilla Raumalla Koti-Vakasta (Kauppakatu 9).