Instagram
Rauma

Kesän paras piknik-eväs: juusto-kasvispiirakka

Piknikin kulmakivi on ehdottomasti suolainen piirakka, joka pitää nälän loitolla.

Kamu testasi juustoisen kasvispiirakan viikonloppuna Klustermuksen musiikillisen annin lomassa. Vaikka viltin reunalla piipahtanut kouvolalainen luulikin suolapalaa ensin pizzaksi, oli piiraassa kiitettävän paksu ja maukas kerros täytteitä.

Pelkän vehnäjauhon sijaan pohjaan kannattaa sekoittaa runsaamman maun vuoksi myös manteli- ja ruisjauhoja. Juustoraasteeksi kannattaa puolestaan valita mahdollisimman vahva juusto, jolloin piirakan maku ei kalpene koleassakaan piknik-säässä!

POHJA
130 g voita
3,5-4 dl jauhoja (esim. 1,5 dl vehnäjauhoja, 1 dl mantelijauhoja ja 1,5 dl ruisjauhoja)
1 rkl vettä
ripaus suolaa

Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja nypi jauhot taikinan joukkoon. Lisää suola ja vesitilkka. Taputtele taikina piirakkavuokaan ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

TÄYTE
sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
70 g pinaattia
2 dl turkkilaista jogurttia
3 kananmunaa
2 dl vahvaa juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
kourallinen miniluumutomaatteja

Silppua sipulit ja kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä. Ryöppää pinaatit eli lisää ne kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi. Kun lehdet ovat pehmenneet, kaada kuuma vesi kattilasta pois ja huljauta pinaatit kylmässä vedessä.

Sekoita kulhossa kuullotetut sipulit, ryöpätty pinaatti, turkkilainen jogurtti, noin desi juustoraastetta (säästä loput piirakan päälle ripoteltavaksi) ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Halkaise miniluumutomaatit ja ripottele ne yhdessä juustoraasteen kanssa piirakan päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, jotta piirakka saa väriä ja täyte hyytyy.