Instagram

Tänään leffaan? Ensi-illoissa tarjolla rakkautta, sotaa, kauhua ja huumoria

Kuva: Felix Mooneeram

No nyt pukkaa kovia elokuvia! Viikonloppuna Raumalla on ensi-illassa neljä huippupätkää.

Minä, Simon kertoo homouttaan salailevan nuoren miehen rakkaudesta. Tully perehtyy väsyneen äidin elämään syvällisesti, mutta huumoria unohtamatta. Vaikka Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville on elokuvan nimenä varsin koominen, on tämä elokuva historiafanin draamatärppi. Neljäs Rauman valkokankaille saapuvista tuoreista elokuvista vie katsojansa kauhun maailmaan, jonka näkemisen jälkeen totuus vai tehtävä -peli ei enää ole enstisensä.

Pureudutaanpa tarjontaan vähän syvemmin!

Mikä seuraavasta kolahtaa sinulle parhaiten?

MINÄ, SIMON

Simon tahtoo rakastaa, mutta ongelma on, että kukaan ei tiedä hänen pitävän pojista. Eikä kertominen tunnu niin luontevalta.

Simon rakastuu netissä poikaan, jonka henkilöllisyydestä hänellä ei ole aavistustakaan.

Elokuva perustuu  Becky Albertallin menestysromaaniin Minä, Simon, Homo Sapiens.

Minä, Simon on ennen kaikkea tarina aikuistumisesta ja itsensä löytämisestä.

Elokuvan on ohjannut Greg Berlanti (Dawson´s Creek, Brothers & Sisters). Simonia näyttelee Nick Robinson, joka on nähty muun muassa elokuvissa Kaikki kaikessa ja Jurassic World.

Ensi-ilta Iso-Hannussa perjantaina kello 16.30.

TULLY

Oispa kahavia! Putous-telkkariohjelmassa suomalaisia ihastutti sketsihahmo Kikka Vaara, joka ytimekkäästi tiivistettynä oli räikeä versio väsyneestä, mutta lapsiaan rakastavasta, äidistä.

Elokuvassa Tully äitiyteen ja siinä jaksamiseen pureudutaan aika monta astetta Kikan kevyitä vitsailuja syvemmin. Ei huumoriakaan toki elokuvasta ole unohdettu: sen genre on komedia.

Marlo-äitiä näyttelee Oscar-voittaja Charlize Theron. Hän on kolmen lapsen äiti, joka saa veljeltään lahjaksi lastenhoitajan, jonka on määrä auttaa vauvan hoitamisessa öisin.

Tully (Mackenzie Davis) puolestaan on ajattelevainen, yllättävä ja jopa hankala lastenhoitaja, mutta naisten välille syntyy ainutlaatuinen yhteys.

Elokuvan tekijäkaarti on varsin nimekästä, sillä samojen ihmisten käsistä on valmistunut muun muassa sellainen suuri indie-hitti kuin Juno. Elokuvan on ohjannut Oscar-palkittu Jason Reitman ja käsikirjoituksesta vastaa niin ikään Oscarin pokannut Diablo Cody.

Ensi-ilta Iso-Hannussa perjantaina kello 18.20.

KIRJALLINEN PIIRI PERUNANKUORIPAISTOKSEN YSTÄVILLE 

Nimen perusteella elokuva voisi olla ihan mitä tahansa, ehkä joku taiteellinen indie-tuotanto tai jopa animaatio.

Kyseessä on kuitenkin Mary Ann Shafferin ja Annie Barrowsin samannimiseen kirjaan perustuva teos, joka kertoo kirjailijasta nimeltä Juliet.

Tarina alkaa Lontoosta vuonna 1946. Valovoimainen, mutta itsepäinen Juliet, saa kirjeen salaperäiseltä kirjallisuuspiiriltä, joka perustettiin natsien miehittämällä Guernseyn saarella.

Juliet kiinnostuu kirjallisuuspiiristä ja matkustaa saarelle, jossa sota-ajan tapahtumien salaisuudet alkavat aueta.

Elokuvan päärollissa nähdään Lily James, joka on tuttu myös Cinderella-elokuvan nimikkoroolista. Seuraavaksi näyttelijä nähdään Mamma mia! Here we go again -musikaalissa, jonka ensi-ilta on heinäkuussa.

Ensi-ilta Iso-Hannussa perjantaina kello 18.30.

TOTUUS VAI TEHTÄVÄ 

Vaikka elokuvan nimi viittaa kaikille tuttuun seurapelileikkiin, jota nuorena pelataan lähinnä kotibileissä, niin kyse ei todellakaan ole mistään teinien romanttisesta komediasta.

Totuus vai tehtävä on kauhuelokuva, joka kertoo kaveriporukan harmittoman illanvieton muuttumisesta pahimmaksi painajaiseksi.

Jos et kerro totuutta tai tee annettua tehtävää, olet kuollut. 

Näyttelijäkaartin puolella on iso joukku vielä vähän tuntemattomampia nimiä. Tunentuin kasvo lienee Oliviaa näyttelevä Lucy Hale, joka tunnetaan paremmin televisiosarjasta Valehtelevat viettelijät.

Elokuvan on ohjannut Jeff Wadlov, jonka aikaisempia töitä on muun muassa Kick-Ass 2.

Ensi-ilta Iso-Hannussa perjantaina kello 20.45.