Instagram

Tänään on äitienpäivä - viime hetken lahjavinkit muhkealle budjetille ja penninvenyttäjälle

Vie äiti äitienpäivänä vaikka lenkille! Kuva: Robert Nickson

Jos muuten arjessa kiire painaa, eikä omaa äitiä ole hetkeen ehtinyt nähdä, tarjoaa kalenteriin kirjattu äitienpäivä hyvän muistutuksen kyläilylle.

Jos valkovuokkojen lisäksi haluaa muistaa äitiä myös muunlaisella lahjalla, kannattaa lukea läpi Kamun kokoama viime hetken vinkkilista erilaisille budjeteille. Aurinkoista äitienpäivää!

Firstbeat-hyvinvointianalyysi 150-200 € / yhteislenkki 0 €

Panosta äitienpäivälahjassa terveyteen! Hyvinvointianalyysissa rintapieleen kiinnitetyt anturit mittaavat sykevälivaihtelua kolmen vuorokauden ajan. Tämän jälkeen tulokset puretaan paperille: Nukkuuko äiti riittävästi? Onko uni syvää vai pinnallista? Aiheuttavatko työpäivät pelkästään stressiä vai sisältyykö päiviin palauttavia jaksoja? Onko harrastettu liikunta kuntoa ylläpitävää vai kehittävää?

Analyysi antaa syvän katsauksen äidin perusarkeen. Se voi osoittaa, että keho voi hyvin, mutta se voi myös nostaa kehityskohteita esimerkiksi levon tai liikunnan suhteen.

Jos liikkeellä on pienemmällä budjetilla, lenkki äidin kanssa on mahtava vaihtoehto! Ei maksa mitään, keuhkot saavat keväistä ilmaa ja yhdessä vietetyn tunnin aikana ehtii vaihtaa kuulumisia ihan rauhassa.

Festareille 70-170 € / musailta kotona 0 €

Lähde äidin kanssa festareille! Monet suomalaiset festarit ovat jokaiselle jotakin -tyyppisiä musiikkipläjäyksiä, joten artistikirjo on laaja. Valitkaa äidin kanssa vuorotellen artisti, jonka keikalle teette festareilla täsmäiskun. (Psst! 70-vuotiaat pääsevät Ruisrockiin ihan ilmaiseksi!)

Pienemmällä budjetilla puolestaan kannattaa pitää musaraati-ilta kotona. Vertailkaa suosikkibändejänne ja muistelkaa menneitä. Jos oikein laiskottaa, pistäkää Vain elämää pyörimään telkkarista - siinä musiikkigenret ja sukupolvet sekoittuvat kuin vahingossa.

Kuka olisikaan parempaa festariseuraa kuin oma äiti. Kuva: Annie Spratt

Kirja minusta 30-35 € / sama homma itse askarrellulla viholla 3 €

Kaupoissa myytävässä Kirja minusta -kirjassa on valmiina 300 kysymystä kirjan haltijalle. Hanki opus äidille ja pyydä se itsellesi luettavaksi täyttämisen jälkeen - opit äidistäsi varmasti jotain uutta!

Tai tee vaihtoehtoisesti itse oma kirjanen samalla periaatteella: kirjoita vihkoon kysymyksiä, joihin haluaisit äitisi vastaavan. Piirtely ja vihon koristelu ovat enemmän kuin sallituja.

Kolmen ruokalajin illallinen viineineen 100-150 € / kokkaa itse 20-50 €

Panosta kukkarolla ja varaa äidille pöytä ammattilaisten passattavaksi ja ruokittavaksi. Tai pistä itsesi likoon ja suunnittele kotioloissa tarjottava menu. Plussaa jälkimmäisessä mahdollisuus äidin oppien saamiseen keittiössä ja miinuksena illasta syntyvät tiskit.