Instagram

"Tarkoitus on saada ikkunat huuruun!" - elektronisen musiikin ilta täyttää Pub Hovinarrin

Lauantaina Pub Hovinarrissa pääsee irrottelemaan elektronisen musiikin tahdissa. Kuva: Brandon Zack

Electroa, technoa, synthpopia, acidia, old schoolia, ravea, prog housea, big roomia, tech housea...

Pub Hovinarrin lauantaisen elektronisen musiikin illan genrekirjo on hengästyttävän laaja. Onko kyseessä siis niin sanotut EDM-pirskeet?

- Illan suunta tulee musiikillisesti olemaan EDM:ään verrattuna vähemmän kaupallista. Me lähdemme pois sieltä hittilistoilta, Pete H kuvailee.

Hän on yksi neljästä Narrin Hämy-illan esiintyjistä. Muut lavan haltuun ottavat DJ:t ovat Osiris, Sonni ja Plastic J - kaikki raumalaisia.

- Musiikin alalajien luokittelu onkin sitten vaikeampaa. Perus house, tecno ja trance ovat selkeitä erillisiä alalajeja, mutta kun niitä aletaan tarkentaa vielä lisää, puhutaan jossain kohtaa jo kuuntelijan omista mielipiteistä ja tulkinnallisia eroja saattaa olla, Pete H pohtii.

Tauotonta biittiä, efektejä ja villi tanssilattia - siinä Hämy-ilta pähkinänkuoressa. Kuva: Tanner Boriack

Pähkinänkuoressa illan musiikillisena teemana on se, että DJ:t miksaavat yhteen kappaleita ilman taukoja: tanssilattialla pääsee siis joraamaan pitkän pätkän ilman pausseja.

Alkuviikolla oli vielä sopimatta, kuka lämppää illan aikana ja ketä.

- Ekat setit ovat varmasti vähän rauhallisempia, mutta sitten rytmi tiivistyy. Kyllä meillä on tarkoituksena saada yleisö tanssimaan ja Narrin ikkunat huuruun!

Pete H:n mukaan lauantai-illan bileet eivät kilpaile paikallisten yökerhojen kanssa, sillä soitettava musiikki eroaa toisistaan niin paljon.

- Narriin voi tulla vaikka uteliaisuuttaan etkoilemaan ja tutustumaan tähän musiikkigenreen. Raumalla vastaavia iltoja ei ole nimittäin pitkiin aikoihin järjestetty.

Erityinen ilta on myös esiintyville DJ:lle, sillä jokainen saa hiukan toista tuntia lava-aikaa, jolloin omaa tyyliä ja osaamista pääsee esittelemään yleisölle.

- Osa DJ:stä suunnittelee esityksensä hyvinkin tarkasti. Itse annan enemmän fiiliksen viedä, Pete H sanoo.

Bileet Narrissa alkavat lauantaina klo 19 alkaen.