Instagram

Tomi Kokko toi ravintoremontin Rauma-saliin: "Laatua lautaselle"

Tomi Kokon ravintoremontti-kiertue on nyt noin puolivälissä. Kuva: Jaakko Manninen

Lauantaina illansuussa keli oli Raumalla kuin morsian ja Suomi pelasi samaan aikaan töllössä viihdyttävää ja tuloksellista lätkää Etelä-Korean kustannuksella. Tästä huolimatta pimennettyyn Rauma-saliin sulloutui noin 300 henkeä kuulemaan elämäntapamuutosekspertti Tomi Kokon luentoa.

Kokon Ravintoremontti-kiertue tulee käymään läpi kaikki Suomen 107 kaupunkia, eikä sisäänpääsy luennoille kustanna kuulijoille mitään.

- Ennen kiertuetta havaitsin, että ravitsemusluentoja on yleensä tarjolla vain suuremmissa kaupungeissa, vaikka kysyntää löytyy myös pienemmistä kaupungeista, Kokko selventää kiertueen taustoja.

Hän on tullut tunnetuksi muun muassa virallisten ravintosuositusten haastajana sekä Sami Hedbergin koutsaajana, kun koomikon paino tiputettiin alle sataan kiloon.

Rauma-salin luennollaan Kokko puhui muun muassa arkiravinnon päivittämisestä parempaan. Hän kannusti tekemään muutoksia jos olo omassa kropassa ei tällä hetkellä ole paras mahdollinen.

Listassa kolme Kokon teesiä ravintoremontti-kiertueelta!

1. AAMUVESI

Kroppa herää aamulla kuivettuneena, joten juo heti aamulla 0,5-1 litraa vettä. Halutessaan joukkoon voi puristaa sitruunaa ja laittaa sekaan myös pikkuripauksen hyvää suolaa.

2. GREEN MONSTER

Päivän annos vihreää yhdessä smoothiessa.

vettä tai kookosvettä 300-500 ml
puolikas kurkku
puolikas vihreä omena
2 sellerin vartta
lehtikaalia maun mukaan
kourallinen pinaattia
muutama mintun lehti
1 tl spirulinaa
2 tl chrorellaa
1-2 tl kookosöljyä
1 rkl chia-siemeniä
0,5 tl merisuolaa
1-3 rkl hera- tai hamppuproteiinia

Pyöräytä blenderissä ja nauti 12 tunnin sisällä.

3. LAATUA LAUTASELLE

Jos syöt päivässä viisi palaa leipää, etkä ole valmis luopumaan tavasta, voisitko päivittää leivän laatua? Siemennäkkäri hakkaa ravintorikkaudessa vaalean paahtoleivän mennen tullen.

Kaikkia lihatuotteita ei myöskään kannata ajatella vain yhtenä samanarvoisena tuoteryhmänä: lauantaimakkaralla ja luomuna kasvatetun ylämäänkarjan pihvissä on iso ero. Mieti myös, voisitko korvata perussalaatin joskus lehtikaalilla tai vaikka pinaatilla. Raakamaito, ghee-voi ja oliiviöljy kuuluvat Kokon mukaan myös laadukkaimpiin lautasvaihtoehtoihin.