Instagram

TOP5 ysärihitit - virittäydy Flikkatte vitosen tunnelmaan!

Viime vuonna sää suosi Flikkatte vitosen lenkin taitajia. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Perinteinen Flikkatte vitosen lenkki reippaillaan Raumalla huomenna. Tapahtuma-alue aukeaa kello 12 ja kympin lenkille lähdetään kello 14.

Tämän vuoden teemaksi tapahtumalle on valikoitunut ysäri, mikä näkyy ja kuuluu muun muassa lavalle kapuavan tuottaja Jääskeläisen musiikkivalinnoissa. Myös Kamu halusi hetkeksi uppotua 90-luvun musiikkiin ja kokosi viiden kappaleen setin, jotka toimivat Flikkatte vitosella - niin alkulämmössä kuin viimeisten kilometrien haasteissakin.

HADDAWAY - WHAT IS LOVE

Kun ysärifiilikseen pitää päästä äkkiä, kannattaa soimaan laittaa legendaarinen Haddaway. What is love -biisi toimii erityisen hyvin Flikkatte vitosen tunnelmaan virittävänä biisinä, kun kotona vielä kiristelee lenkkareiden nauhoja ja laittaa vyölaukkuun matkaevästä.

Tiesitkö? Haddaway vieraili Raumalla vuonna 2014 järjestetyillä ysärifestareilla Fåfängan miljöössä. Artisti veti tuolloin keikallaan What is loven kahdesti - tottakai.

SHANIA TWAIN - MAN! I FEEL LIKE A WOMAN

Kun lähtölaukaus lenkille pamahtaa, Shania Twain on enemmän kuin tervetullut korvanappeihin! Askel on tämän rallin kanssa mahdottoman kevyt, suorastaan lentävä. Jos lenkille on onnistunut loihtimaan vieläpä tykin ysärilookin, pystyy menneen vuosikymmen fiilikseen uppotumaan leikiten.

CORONA - RHYTM OF THE NIGHT

Jossain kohtaa lenkkiä saattaa iskeä epäusko. Jalkoja kolottaa ja ihan kuin pari rakkoakin olisi kehittymässä peukalovarpaan kylkeen. Kun usko maaliin pääsemiseksi alkaa horjua, tarvitaan musiikkipuolelta avuksi takuuvarmaa biittiä. Tähän tilanteeseen oman rytminsä tarjoilee Corona.

MC HAMMER - U CAN'T TOUCH THIS

Se tunne, kun Flikkatte vitosen lenkki on ohi ja vieläpä tavoiteajassa! Juostu tai talsittu matka ei paljon tässä euforiassa jaloissa paina. Pysy silti liikkeessä, etteivät maitohapot pääse iskemään. Laita luureihin soimaan MC Hammerin taattu ysärihitti U can't touch this ja askella palauttavaan saunaan - olet sen ansainnut.

SEAL - KISS FROM A ROSE

Lenkkirykäisyn jälkeen ei saa unohtaa kropan huoltamista. Illansuussa tehtävät pitkät venyttelyt palauttavat hyvin päivällä taitetusta lenkistä. Pistä ihanan siirappinen Seal soimaan, asetu aitajuoksija-asentoon venyttämään kaikkensa antaneita jalkoja ja laula kertosäkeessä mukana.