Instagram

Troikkaa ja kaksareita - mikä niissä raveissa oikein viehättää?

Asiantunteva kaveri on ravien ensikertalaiselle huippuseuraa!

- Se oli Euroopan kallein paska!

Elettiin juhannusta noin viitisen vuotta sitten, kun yksi kaveriporukkamme jätkä oli lähtenyt bajamajaan istunnolle, eikä ehtinyt mukaan muun porukan totolapulle.

Noh. Kyseinen lappu osui kuin osuikin kohdalleen ja poiki pelissä mukana olleille kavereille 1500 euron potin. Istunnolle piipahtanut kaveri ei tietenkään ollut ehtinyt mukaan kyseiseen toto-porukkaan, eikä siis päässyt osingolle voitonjakoon.

Itse olen 27-vuotisen elämäni aikana käynyt raveissa kolmesti. Ensimmäisellä kerralla minut houkuteltiin mukaan juuri Kokemäen juhannusraveihin loistavan grillatun kanan verukkeella ja toisella kerralla juhannusravit olivat olevinaan kaveriporukallemme jo perinne, joten radalle oli vain lähdettävä.

"Suosikkihevosten valintaan on yhtä monta tapaa kuin on pelaajaakin."

Kolmas kerta antoi odottaa itseään useita vuosia, ja tällöin paikaksi vaihtui Porin ravirata ja seuraksi seudun urheilutoimittajat.

Vaikka Porissakin ruoka oli oikein makoisaa, oli asiantuntevassa seurassa nyt kunnolla paikka myös keskittyä pelaamiseen.

Kun raveihin kerran lähtee, tuo totoaminen touhuun aivan omanlaistaan jännitystä. Suosikkihevosten valintaan on yhtä monta tapaa kuin on pelaajaakin.

Ensikertalaiselle ihan pätevä metodi on hyvien nimien bongailu. On nimittäin nähty sekin kerta, kun Ruiskumestari-ratsu karauttaa koko porukan kärjessä maaliin.

Jos haluaa viedä homman pidemmälle, voi tarkkailla hevosten viime aikoina juostuja aikoja, tarkistaa hevosen ohjastajan ja tsekata ilmoitetun kengityksen.

Kun omat suosikkihevoset on bongattu, pitää enää valita, millaista pelitapaa totolapulla käyttää ja millä panoksella. Troikat, kaksarit ja sijat ovat kokemattomalle pelaajalle hepreaa, joten tässä kohtaa lapun täyttämistä kokeneempi pelikaveri on kultaakin kalliimpi. Wikipedia tarjoilee akuuttiin hätään toki lyhyen oppimäärän eri pelimuodoista.

Panoksen suhteen kannattaa tietää omat rajansa ja varata päivää varten vaikka erillinen pelikassa, jos pelkää budjetin ylittymistä. Kokemuksesta voin kertoa, että jo se 1-3 euronkin lappu riittää tuomaan jännitystä ravien seuraamiseen.

Ja niinhän se useimmin menee, että oma suosikkiratsu johtaa ensimmäisen kerroksen ja vielä viimeisessä kaarteessakin, mutta aivan loppusuoralla kaveri painelee turvan mitalla ohitse.

Innostuitko?

JES! Ravien seuraamiseen tarjoutuu tänään Porissa tilaisuus. Ota suunnaksi Ravintie 1 ja ole paikalla kello 18.