Instagram

Tuntematon sotilas takoo kovia katsojalukemia - "Jos Eero Aho ei saa Rokan roolista Jussia, on se iso vääryys"

Tuntematon sotilas on nimensä mukaisesti sotaelokuva, mutta elokuvassa luodaan pieniä kurkistuksia myös räiskeen ulkopuolelle. Kuva: Tommi Hynynen / Elokuvaosakeyhtiö Suomi

Tuntemattomasta sotilaasta tuli jo kymmenen esityspäivän jälkeen vuoden katsotuin elokuva Suomessa. Se on jättänyt taakseen jo esimerkiksi Napapiirin sankarit kolmosen ja Itse Ilkimys kolmosen.

Leffan suosio on ollut nähtävissä myös Raumalla Iso-Hannussa.

- Ihan helvatin hyvin on kiinnostanut yleisöä. Sitä voidaan verrata vaikka uusimpaan Bondiin, joka koko elinkaarensa aikana saavutti Raumalla 5000 hengen yleisön. Tuntemattoman sotilaan on vajaassa parissa viikossa nähnyt jo 2500 henkeä, Kari Ranta Iso-Hannusta kertoo.

- Itsekin olen elokuvan jo pariin otteeseen nähnyt. Sen parissa kolme tuntia menee kuin siivillä. Jos Eero Aho ei saa Rokan roolista Jussia, on se iso vääryys, Ranta jatkaa.

Selvää päättymispäivää suurta suosiota nauttivan Tuntemattoman sotilaan esittämiselle ei ole Rauman teatterissa vielä asetettu.

- Se on ihan katsojista itsestään kiinni, miten paljon kiinnostusta riittää. Näillä näkymin näytökset jatkuvat ainakin joulukuun puolelle. Itsenäisyyspäivänä on luvassa erikoisnäytös, jonne laitetaan parempaa ylle ja tarjotaan veteraaneille avustajineen paikat, Ranta kertoo.

"Jos Eero Aho ei saa Rokan roolista Jussia, on se iso vääryys."

Huimaa suosiota on ollut havaittavissa myös Euran ja Uudenkaupungin elokuvateattereissa.

- Kovaa kysyntää osattiin jo ennakkoon odottaa, sillä merkit olivat ilmassa. Eurassa ja Uudessakaupungissa molemmissa Tuntemattoman sotilaan on nähnyt noin 1200 henkeä, yrittäjä Tero Vall kertoo.

- Elokuva painii jo samassa sarjassa esimerkiksi Luokkakokous ykkösen ja Mielensäpahoittajan kanssa. Yleisössä on riittänyt katsojia kaikista ikäluokista, hän kertoo.

Ja jos vielä kauemmas taakse Euran elokuvahistoriaa kelaa, ovat menneiden vuosikymmenten isoja hittejä olleet Pahat pojat, Matti ja Titanic.

Sunnuntaina isänpäivänä elokuvien ystäville on Eurassa tarjolla erityistä herkkua, kun ennen Tuntemattoman näytöstä elokuvan käsikirjoittaja Jari Rantala on paikalla kertomassa projektista. Tunnelmaan virittäydytään myös sota-ajan musiikilla.