Instagram

Tuttuja SuomiLOVE:ssa ja The Voice of Finlandissa - älä missaa näitä lähetyksiä!

Suvi Aarrekari tulkitsee The Voice of Finlandissa tänään perjantaina. Kuva: Saku Tiainen

The Voice of Finland 12.1. klo 20.00

Laitilasta kotoisin oleva, mutta nykyisin Turussa asuva 30-vuotias Suvi Aarrekari pääsee käyttämään ääntään perjantaina jaksossa.

Tähtivalmentajien joukkueiden kasaaminen on tässä kohtaa vielä aivan alkuvaiheessa, sillä nyt lähetettävä jakso on järjestyksessään vasta kauden toinen.

- Jännittää ihan kauheasti nähdä oma jakso telkkarista! Koko kuvauspäivä oli niin jännittävä, ettei siitä oikein muista mitään, Aarrekari sanoo.

- Meidän hervottomista takahuonetunnelmista jaettiin jo yksi klippi ohjelman somessa. Hauska nähdä, millaisen kuvan muu jakso meistä oikein antaa, hän naurahtaa.

Suvi lauloi itsensä mukaan ohjelmaan Turussa järjestetyssä karaokekarsinnassa.

- En ole laulutekniikan puolesta se kaikkein taitavin, mutta uskon pärjääväni omalla soundilla ja energialla. Ennakkoon toivoin erityisesti Toni Wirtasen tuolin kääntymistä.

Pienenä Suvi kehitti omaa lauluaan C-kasetin äänitteitä kuuntelemalla ja virheitä korjaamalla. Oppia on tarttunut myös teatteriharrastuksen ja musikaalien lomassa.

- Minulla on käheä ääni ja joskus ihmiset ovat jopa epäilleet, onko ääneni kunnossa. Olen käynyt lääkärilläkin ja ääneni on täysin kunnossa - tämä on vain oma soundini, Aarrekari sanoo.

Rouhea on hänet ohjelmaan siivittänyt kappalevalintakin. Suvi Aarrekari nimittäin lauloi itsensä The Voice of Finlandiin Dion Holy diverin tahtiin.

SuomiLOVE 13.1. klo 21.15

Raumalaiset siskokset Niina Pekonen ja Noora Pylkkänen jakavat oman tarinansa suomalaisten sydämiin lauletussa SuomiLOVE-ohjelmassa.

Lauantain jaksossa Niina yllättää siskonsa Nooran yhdessä Kaija Koon kanssa. Yllätys huipentuu tunteelliseen Isä-kappaleen esitykseen.

- Se on ollut sellainen meidän kappaleemme jo pitkään, Niina kuvailee.

Siskokset odottavat lauantain lähetystä jännittyneitä. Tueksi on kutsuttu joukko ystäviä ja niin sanottu "kisastudio" pidetään porukalla Brummissa.

- Varmaan noin parikymmentä kutsumaamme ystävää pääsee saapumaan paikalle. Luvassa on varmasti aika tunteellinen ilta, vaikka oma osuutemme koko ohjelmassa onkin vain noin kuuden minuutin mittainen, Niina kuvailee.

Kesän ja syksyn kuvauksista on jo aikaa, joten Niina ja Noora odottavat valmista ohjelmaa hyvällä jännityksellä.

Elli Tolkki on mukana The Voice of Finland -laulukilpailun seitsemännellä kaudella. Kuva: Saku Tiainen

The Voice of Finland 19.1. klo 20.00

Elli Tolkki, 18, ei osannut vielä viime kesänä Rolls Roycen varastossa laulaessaan kuvitella, millaiselle matkalle tuo äänite hänet saattelisi.

Kesätyöpäivän tauolla pikkuruiseen varastotilaan livahtanut Tolkki lauloi puhelimensa nauhuriin Rihannan Love On The Brain kappaleen.

Työkaveri tuli varastoon henkiseksi tueksi. Tsemppiä tarvittiin, sillä Tolkki haki äänitteellä The Voice of Finlandin seitsemännelle kaudelle.

– Minulla on aina joku tietty luottokappale, jota hoilaan vaikka kuinka kauan. Sillä hetkellä se oli tämä Rihannan biisi, Tolkki kertoo.

Muutaman viikon kuluttua äänitteen lähettämisestä Tolkki sai kutsun The Voice of Finlandin koelauluihin. Tuohon hetkeen katsojat pääsevät mukaan perjantaina esitettävässä jaksossa.

Lisää Ellin tarinaa kaupunkilehti Raumalaisessa.

Ellinoora Maliniemi kertoo, ettei The Voice of Finland ole vaikuttanut hänen musiikkiharrastukseensa. Kuva: Juha Sinisalo

The Voice of Finland 15.2. klo 20.00

Ellinoora Maliniemelle, 22, The Voice of Finlandiin hakemisessa oli kyse uskalluksesta.

– Halusin näyttää itselleni, että pystyn tähän, lapsesta asti Idolsista ja muista kykykilpailuista haaveillut Maliniemi kertoo.

22-vuotias raumalainen on hakenut aiemminkin laulukilpailuihin, mutta jänistänyt viime hetkellä.

– Ajattelin tälläkin kertaa joka vaiheessa, etten menekään. Turun-koelauluihin osallistumistakin mietin pitkään, hän myöntää.

Ellinooran ääni ratkaisee -jakso Nelosella helmikuun puolivälissä.

Lisää Ellinooran fiiliksiä kaupunkilehti Raumalaisessa.

Juho Välimaa lauloi itsensä tv-lähetykseen Täällä Pohjantähden alla -kappaleella. Kuva: Saku Tiainen

The Voice of Finland 16.2. klo 20.00

Pikkusiskon pientä yllytystä on kiittäminen siitä, että eurajokelainen Juho Välimaa päätti hakea mukaan The Voice of Finlandiin.

- Sisko pisti Whatsappiin ohjelman ilmoittautumislinkin. Pienestä pitäen olen tykännyt lauleskella, mutta juurikaan isoille yleisöille en ole aiemmin laulanut, Juho Välimaa kertoo.

Täällä Pohjantähden alla -kappale toi Juholle paikan ääni ratkaisee -jakossa ja samalla rykäyksellä esityksen yleisö kasvoi lähes miljoonapäiseksi.

- Kuvauspäivä oli mekoista odottelua ja jännittää alkoi vasta siinä kohtaa, kun kävelin lavalle. Ennakkoon toivoin erityisesti, että tähtivalmentajista kääntyisivät Olli Lindholm tai Anna Puu.

The Voice of Finland oli yksi virstanpylväs Juhon musiikillisella uralla. Tvof-vaiheen kestoa ei vielä kukaan ulkopuolinen tiedä, mutta nuoren miehen tulevaisuudessa siintää muitakin musiikillisia tavoitteita.

- Serkkupoikien kanssa olisi mukava viritellä bänditouhuja ja katsoa, mitä sillä saralla keksitään, Välimaa kertoo.