Instagram

Up! Up! Up! – ja muut raivostuttavat face-kirpparimyyjät

Av! Mikä koko?

Av! Yv! Av! Yv! Mulle! Mulle! Ja sitten, kun kymmenen euron arvoisesta tavarasta ollaan sovittu haku, on vastassa oharit.

Facebook-kirputoreilla ostoksilla käyvät tyypit osaavat toden totta olla piikki kovemmassakin lihassa, mutta osaavat myyjätkin aika ajoin härnätä sangen osuvasti. Kamu listasi some-kirppismaailman raivostuttavimmat myyjätyypit. Tunnistatko itsesi?

NIPUTTAJA

"Myydän yhdessä paita, kampa ja kahvikuppi! Vaatepaketti S-kokoiselle! Ja kymmenen vyötä, en myy erikseen! Vaaleanvihreä sisustuspaketti!"

Koska juuri halusinkin disney-collegen ja keltaiset velourhousut sen söpön pikkumustan kylkiäisinä.

AHNE

"Ovh 170!! Pyydän 160, ollut käytössä VAIN 5 vuotta! Saa tarjota, en hyväksy mitään alle 158 euron! Osta heti pois!"

Kun kerran tekee sen virheen, että maksaa kirpparituotteesta enemmän kuin uudesta samanmoisesta kaupassa, tulee tälle myyjätyypille todella allergiseksi. Ihottumaa pelkästä ajatuksesta.

TYHMÄ

"Joku Arabian kannu. Myyn, koska itsestä ruma. Täysin ehjä. 3 €."

Silloin tyhmä myyjä on toki paras kaveri, jos tuote on itselle mieluinen. Mutta ulkopuolisena tilannetta on raastavaa seurata. Siis todella raastavaa. Puuttua vai ei, siinä vasta pulma.

UPITTAJA

"Up.

Up!

Up!!

Up!!!"

Kanssakirpparoijat yrittävät tässä nyt vain kauniisti vihjata, että tuotteesi on sysipaska. Luovuta jo, jooko?

Upittamisen voi tehdä myös omalla vaihtoehtoisella tyylillä, tähän tapaan.

VALEHTELIJA

"Upea juhlamekko, uusi."
"Uudenveroinen pöytä. Ehjä."

Onneksi suomalainen on niin suomalainen, ettei kehtaa haun yhteydessä edes valittaa, vaan maksaa jopa pari euroa liikaa kolhuisista huonekaluista ja likatahraisista paidoista. Hyvä diili, ainakin myyjän roistolle.

TUPUTTAJA

"Eikun tämä sopii teille juuri loistavasti. Tulet nyt vain heti hakemaan kahvipaketilla. Saat kynttilän kaupan päälle."

Henkilökohtaiset rajat on ylitetty huolella ja tunteena on häväistyksen ja ahdistuksen sekaista inhoa. Kone kiinni paniikissa ja päälle vielä muutama kyynel.

KÄSITYÖIHMINEN

Kukaan ei ole oikeasti liittynyt kirppariryhmään saadakseen ostaa sinun käsin maalaamiasi pikkukiviä. No myönnetään, että jotkut niistä on ihan jees ja on kai pakko arvostaa ihmistä, joka jaksaa ja viitsii.

Mutta se, että näitä uuden tavaran myynti-ilmoja tulee samasta ip-osoitteesta joka toinen päivä, alkaa olla liikaa. Kiitos, mutta ei kiitos.

TIETÄMÄTÖN

"Laitoin tämän tänne nyt vain myyntiin, kun vaimo pakotti. Tämä on kyllä toisessakin ryhmässä myynnissä, ja kappas, siellä se olikin varattu sinua ennen. Että et nyt sitten tätä valitettavasti saanut."

Ai mikä av? Älä nuolaise ennen kuin tipahtaa. Facebook-kirpputorien karussa taistossa vain vahvin selviää. Ja isku voi tulla odottamatta, yllättävästäkin suunnasta.

Facebook-shoppailun avainsanat

  • av = alustava varaus
  • yv = yksityisviesti
  • up = kommentoimalla oman myyntituotteen nostaminen ryhmän seinällä
  • mmm = myynnissä myös muualla