Instagram

Urheilukarnevaalissa poppi soi ja pallot lentävät!

Sääennusteiden mukaan viikonlopun peleissä riittää lämpöä ja tuulista tuiverrusta. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Otanlahden Urheilukarnevaali avataan pelillisesti tänään kello 17.30, kun samanaikaisesti aloitetaan taistelu rantafutiksen ja katusählyn mestaruuspokaaleista.

- Toiset joukkueet ovat mukana tosissaan ja toiset vähän enemmän tosissaan, järjestelyissä mukana ollut Toni Järvinen sanoo.

- Suurin osa joukkueista tulee varmasti nauttimaan yhteisolosta, mutta kyllä osallistujalistalta silmiin pistää myös muutama tiimi, jotka tulevat tosissaan pelaamaankin, tapahtuman urheilupuolesta vastaava Joni Rokosa kertoo.

Hän itse osallistuu katusählyturnauksen sekasarjaan Grillaajat-nimellä kulkevan joukkueen mukana.

Joukkueiden nimilistojen selaaminen on jopa hauskempaa kuin hevoslistat raveissa - osallistujista löytyvät muun muassa FC Pehmeet jänikset, Onnenjyyrät, FBT Piimäpohkeet ja Farssi.

"Erityisesti katusähly on kasvattanut viime vuodesta suosiotaan."

Viime vuonna Rauman rantafutis järjestettiin omana tapahtumanaan Otanlahden rannalla kesäkuussa ja elokuussa Poroholmassa pelattiin ensimmäistä kertaa pienimuotoisesti katusählyä. Nyt molemmat lajit mittelöidään viikonlopun aikana samalla tontilla vierekkäin.

- Erityisesti katusähly on kasvattanut viime vuodesta suosiotaan. Kun viime kesänä joukkueita oli mukana vajaat kymmenen, tällä kertaa tiimejä on mukana 24, Rokosa kertoo.

Kaiken kaikkiaan Urheilukarnevaalin lajeihin osallistuu viikonloppuna 57 joukkuetta.

Vaikka ei itse varsinaiseen peliin osallistuisikaan, tarjoaa tapahtuma myös mukavaa oheisohjelmaa, kun poppi soi ja paikalle tuodut katsomot helpottavat pelien seuraamista.

- Paikalla pääsee esimerkiksi kokeilemaan oman laukauksensa voimakkuutta ja frisbeegolfheittoja. Halukkaat pääsevät testaamaan myös Otanlahden wake parkia, Järvinen luettelee.

Tapahtuman tunnelmasta juontojen muodossa huolen pitää Joel Tervonen.

- Urheilukarnevaalin pelejä seuraamaan on kaikilla muuten vapaa pääsy, Järvinen vielä muistuttaa.

Urheilukarnevaali Otanlahdella 30.6.-2.7. Täydellisen otteluohjelman voi tarkistaa Urheilukarnevaalin verkkosivuilta.