Instagram

Uusi FB:n Rauma-ryhmä on timanttinen - siellä etsitään ja löydetään uusia kavereita

Paljon kivoja tapahtumia, mutta ei ketään kaveria seuraksi? Kuva: Priscilla Du Preez

Yksinäisyys on Rauman Jodelin vakioviestittely- ja harmitteluaiheita. Milloin omasta kaveriporukasta kukaan ei ehdi lähteä lounaalle tai milloin kirjoittaja tuskailee, kun ei saanutkaan keikalle ketään kaveria ja jätti kokonaan itsekin menemättä.

Viime perjantaina yksi tällainen viestiketju poiki konkreettisen toimen yksinäisiä hetkiä ehkäisemään: Peppi Tyykilä perusti Facebookiin Uusia kavereita Rauma -nimisen ryhmän.

Vain muutamassa päivässä ryhmään on liittynyt jo yli sata henkeä ja ensimmäiset tapaamiset on jo järjestetty.

- Kolmen naisen porukalla sovimme heti perjantai-illalla näkevämme Kalliossa. Siellä hengaillessamme eräs Pitsiturnauksesta iltaa jatkanut vaasalainen mies tuli kysymään, että olemmeko hyviäkin ystäviä. Paljastimme olevamme vähän niin kuin ensitreffeillä, jolloin kaveri alkoi pohtia, mahtaako samanlaista kaveriryhmää lyötyä Vaasastakin, Tyykilä naurahtaa.

Hän on jo aikaisemmin yrittänyt käynnistää vastaavaa ryhmätoimintaa facessa, mutta tuolloin liikunnan merkeissä.

- Perustamaani Liikuntarinki Rauma -ryhmään kyllä liittyi ihmisiä, mutta oikeat tapaamiset ovat jääneet vähiin. Ehkä yhteiselle liikkumiselle on sittenkin liian iso kynnys, Tyykilä miettii.

Kaveriryhmässä tapaamisia voi sopia vaikka millaisia.

"Haluatko tutustua uusiin ihmisiin? Lähteä lasilliselle, lounaalle tai vaikkapa lenkille? Kavereita ei koskaan voi olla liikaa. Mukaan vaan!" kuuluu ryhmän kuvausteksti.

Tyykilä ei myöskään itse halua toimia ryhmän seremoniamestarina, vaikka ylläpitäjän titteliä kantaakin.

- Olisi toivottavaa, että ihan kaikki tekisivät ryhmässä rohkeasti tapaamisehdotuksia!

Kamun toimittaja Maija Männistö ja Peppi Tyykilä treffasivat jutunteon merkeissä kahvilla - eräänlainen uuden FB-ryhmän kautta sovittu tapaaminen tämäkin!

Tähän mennessä uuteen FB-ryhmään on liittynyt kaikenikäisiä käyttäjiä.

- Itse olen ainakin huomannut sen, että kun ikää tulee vähän lisää, ei ole enää opiskelupaikkaa ja harrastuksia, joista kavereita saisi vähän kuin huomaamattaan. Osa nykyisistä ystävistä on voinut muuttaa myös kauemmas, jolloin heidän näkemisensä vaatii vähän enemmän suunnittelua.

Jonkin verran tuoreen ryhmän ylläpitäjä on saanut viestejä, joissa vielä ujostellaan ryhmään liittymistä: "Viitsiikö sitä nyt omalla naamallaan ja nimellä etsiä somesta ystäviä?"

- Olen yrittänyt rohkaista näitä ihmisiä, ettei uusia kavereita sieltä kotoakaan löydy. Minusta on hyvä, että ryhmässä nimenomaan on oma nimi ja kuva näkyvillä, kun tapaamisia sovitaan, Tyykilä sanoo.

Ryhmästä voi löytyä seuraa vaikka vain yhteen tapaamiseen tai sitten juttu luistaa niin hyvin, että yhteyttä pidetään vastaisuudessakin.

Mukaan Facebook-ryhmään pääset TÄSTÄ.