Instagram

Uutta musiikkia Raumalta! Tai hitsi, onhan Krtek jo kymmenenvuotias – Torsomuseo taas on samojen jäbien toinen projekti, jonka kantavana voimana on hauskanpito

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Our gig was approved by a member of a royal family! #princeharry #britishroyalfamily #kollapalooza 📷: @maduism

Henkilön Krtek (@krtekband) jakama julkaisu

Kun sydän sykkii musiikille, on sitä mielekästä tehdä mahdollisimman monessa kokoonpanossa. Toisessa tarkoitus voi olla ensisijaisesti hauskanpito; toisessa musiikilliset päämäärät voivat olla jotain täysin toista.

Langan päässä on raumalaislähtöinen, nykyisin Turussa asuva, Sami Aartti, joka vaikuttaa sekä Krtekin että Torsomuseon riveissä.

Aloitetaan perkaminen jälkimmäisestä.

Torsomuseo on verrattain tuore yhtye, jonka musiikki syntyy jamittelupohjalta: hauskanpito on se kantava voima, vaikka juttua tehdäänkin tosissaan, Aartti kuvailee.

Miehen kertomaa soittofiilistä tukee erinomaisesti bändin promokuva, jossa paidattomat soittajat makaavat yhdessä kasassa nauraen, yläkropat paljaana.

Aartin lisäksi bändissä soittavat Kosti Uusi-Kartano ja Lauri Palonen, raumalaislähtöisiä hekin. Ja monille tuttuja myös DGD-yhtyeestä. (Lue Kamun juttu TÄSTÄ.)

– Yhdessä soittaminen on mukavaa, bändi syntyi orgaanisesti. Ja ihan vaan siksi, että tehdään vähän erilaista kuin Krtek. Se on jotenkin suoraviivaisempaa menoa, Aartti miettii.

– Torsomuseo on sellainen yhtye, että siitä ei toivottavasti tarvitse koskaan ottaa mitään paineita.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TORSOMUSEO Kuva: @saantri

Henkilön TORSOMUSEO (@torsomuseo) jakama julkaisu

Spotifyssa on Torsomuseolta kaksi sinkkujulkaisua, joista molemmat on julkaistu vuonna 2017. Kaupunkijuhannusta bändi viettää muun muassa sen takia, ettei halua hukkua järveen. Pankkiryöstäjän arki -biisissä tiedetään ainakin se, ettei pankkiryöstäjän arki mitenkään helppoa ole.

Eipä tullut muuten kysyttyä, mistä kokoonpano on saanut nimensä. No se sitten ensi kerralla.

Kaikki kolme, Aartti, Palonen ja Uusi-Kartano, soittavat myös Krtekissä. Heidän lisäkseen bändissä on Markus Snellman. Krtekin musiikkia voisi luonnehtia vaihtoehtorockiksi tai post-hardcoreksi.

– Mutta ei rajoiteta, mitä tehdään. Biisit ovat vähän genresekamelskaa, Aartti lisää salamannopeasti.

Krtek on saanut ensimmäiset perustuspalikkansa Raumalla vuonna 2006. Aartti kuitenkin toteaa, että varsinaisesti hommat aloitettiin vuonna 2008, joten bändi juhlii tänä vuonna kymmenvuotista taivaltaan. Sami ja Kosti ovat tunteneet ala-asteelta asti, Laurinkin kanssa ystävyyttä on takana jo 15 vuotta.

Tuloillaan olevaa albumia on työstetty useampia vuosia.

– Levyä on tehty tosi, tosi kauan. Biisit ovat olleet valmiina pitkään ja ensimmäinen niistä on äänitetty sille jo vuonna 2014, Aartti aloittaa.

Nyt masteroinnit ovat viimeistä silausta vaille valmiit. Levyn valmiiksi saattamisessa on ollut haasteena muun muassa se, että bändiläiset asuvat eri kaupungeissa: Turussa, Helsingissä ja Jyväskylässä.

Aartti kokee, että Krtek on silti edelleen raumalainen yhtye. Vakituinen treenis Krtekillä oli Rauman vesilaitoksen suunnilla vielä viime vuoteen asti.

– Viisi ensimmäistä olemassaolon vuotta ollaan Raumalla soitettu ja kaikki ensimmäiset keikat. Kaikki äänitykset tehdään edelleen Raumalla, että se on kyllä aika keskiössä meidän tekemisessä, hän hehkuttaa vanhaa kotikaupunkia.

Krtekin albumi, Catch as catch can, julkaistaan suunnitelman mukaan vielä tänä vuonna.

– Jos kaikki menee hyvin, niin toivottavasti levy saadaan ulos joulukuussa, Aartti lupailee, kuitenkin varovaisuutta äänessään.

Krtekin varhaisempaa musiikkia pääset kuuntelemaan bändin bandcampista. Rauman keikkoja ei ole tällä hetkellä sovittuna, mutta seuraavaksi Krtekin voi nähdä livenä Turun TVO:lla 7. joulukuuta.

Psst! Torsomuseon faneille on luvassa uutta musiikkia ilmeisesti ensi vuoden alussa!

LUE LISÄÄ:

"Nyt olen päässyt nuoruuden epävarmuuksista eroon" – Raumalaisen DGD:n suomenkielinen albumi on painoa vaille valmis

ARVIO: DGD:n uusi albumi Lapsesi kädestä on onnistunut suunnanmuutos