Instagram

Vaivaako matkakuume? - näin bongaat parhaat äkkilähdöt

Matkakuume on monelle krooninen vaiva, joka nostaa päätään juuri päivien pimentyessä ja sateisen syksyn keskellä. Jos kalenteri sen sallii, kirjoita itsellesi resepti reissuun! Näillä vinkeillä onnistut buukkaamaan parhaimmat äkkilähdöt.

1. OLE JOUSTAVA. Tutkimusten mukaan halvimpia lentopäiviä ovat tiistai, keskiviikko ja lauantai. Esimerkiksi Momondossa lentoja selatessasi pystyt helposti pylväsgraafista näkemään, mitkä lentopäivät ovat kyseiselle kohteelle edullisimpia.

2. ÄLÄ KAVAHDA VÄLILASKUA. Mukavuus maksaa, joten suorat lennot ovat yleensä niitä kalleimpia. Yksi välilasku reissulla ei ole vielä paha rasti.

3. TARKISTA YHDENSUUNTAISET LENNOT. Meno-paluulentojen lisäksi kannattaa aina tarkistaa yhdensuuntaiset varaukset kahdelta eri lentoyhtiöltä. Ne voivat tulla edullisemmaksi kuin yhden lentoyhtiön meno-paluu.

4. VÄLTÄ SESONKIAIKOJA. Vaikka omassa taloudessa ei pieniä koululaisia olisikaan, oppilaitosten yleiset loma-ajat vaikuttavat ihan kaikkiin matkaajiin sesongin hintapiikkinä. Esimerkiksi Rauman kouluissa syyslomaillaan viikolla 43, joten siihen ajanjaksoon ei välttämättä kannata buukata omaa matkaansa.

5. KÄYTÄ AIKAA JA VAIVAA. Seuraa kärppänä erilaisia lento- ja matkatarjouksia listaavia sivustoja. Niitä löytyy liuta Facebookista, mutta erilaisten tarjouskirjeiden tilaaminen omaan mailiin onnistuu myös. Joidenkin lähteiden mukaan varsinainen matkan varaaminen kannattaa tehdä eri laitteella kuin varsinainen matkojen tutkiminen ja selaaminen. Näin siksi, että jos palaat tarkastelemaan samaa matkaa tai lentoa useamman kerran, tietää järjestelmän taustalla raksuttava robotti, että todella haluat kyseisen matkan ja hinta voi tästä syystä pikkuisen nousta.

6. PIHISTÄ JA PANOSTA. Mieti tarkkaan, missä käänteessä olet valmis säästämään ja missä taas et. Välillä kohdalle voi osua halpa lento, mutta vastaavasti taas kohteessa maan hintataso on korkealla. Kaikkea ei myöskään aina voi mitata rahalla. Jos olet jo pienen iäisyyden haaveillut tietystä matkakohteesta ja mahdollisuus reissuun olisi nyt tarjolla - joskaan ei polkuhintaan - go for it!