Instagram

Vapun sääennuste: tänä vuonna kaikki on mahdollista

Räntää vai auringonpaistetta? Tänä vappuna luvassa on molempia. Kuvat: LS-arkisto

Vappuviikonlopun sääennuste on tänä vuonna harvinaisen kaksijakoinen ja kaikki räntäsateesta auringonpaisteeseen on mahdollista. Kamun sääennusteen pohjana on käytetty Forecan tuntiennusteita, vankkaa paikallistuntemusta ja silkkaa mututuntumaa.

LAUANTAI

Viikonloppu alkaa lupaavissa merkeissä, ja ajoissa liikkeellä olevavat saavat suorittaa nakki- ja perunasalaattiostoksensa ruokakaupassa hyvillä mielin, sillä ulkona ostoskassien kantajaa tervehtii auringonpaiste ja lämpöinen noin seitsemän asteen kevätsää.

Kellon käydessä iltaan pilvet kuitenkin peittävät Rauman taivaan. Kuuden-seitsemän maissa alkaa sataa vettä, joka illan viiletessä muuttanee muotoa räntäsateeksi a.k.a loskapaskaksi.

Väriä tähän iltaan pystyy hankkimaan oikeastaan vain serpentiinejä puhaltelemalla.

SUNNUNTAI

Vapunaattoon pitää herätä täynnä toivoa - sitä todella tarvitaan. Aamu valkenee räntä- ja vesisateessa, eikä harmaus tunnu ollenkaan kaikkoavan. Lämpöasteitakin on vain noin kaksi.

Kunnes.

Kello lyö 18 ja Kanali Helmen lakitus koittaa. Forecan ennusteen mukaan juuri tuolla kriittisellä hetkellä aurinko voi alkaa kurkistaa pilven takaa, mutta sääsymbolin kylkeen on silti piirretty varmuuden vuoksi vielä yksi sadepisara.

Screenshot: Foreca

Kaupunkilaiset voivat sunnuntain osalta joka tapauksessa lohduttautua sillä tiedolla, että heidän illastaan ei tule ainakaan yhtä kostea kuin vuoden fuksilla, joka heitetään kanaaliin kastumaan aina kalsareita myöten.

MAANANTAI

Jos uskoa koeteltiin sään puolesta sunnuntaina, pitäisi maanantain olla varma nakki. Täyttä aurinkoa koko päivä! Lämpötila käväisee aivan siinä kymmenen asteen tietämissä. Tuulenkin pitäisi olla kohtalaisen leppoisaa, joten tsäänssit ulkopiknikille ja terassi-istuskelulle ovat olemassa.

Jos varoiksi kehittää maanantainkin sään suhteen pessimistisen asenteen, ei ainakaan pety. Ulkopiknikillä on kuitenkin aina omat uhkansa; jos kaikki muu menee putkeen, yksi lokki voi aina kakkimalla latistaa seurueen tunnelman.

Näillä ennusteilla ja saatesanoilla - Kamun jengi toivottaa oikein mukavaa vappua!