Instagram

Vielä ehtii! – Kamun viisi kesäkirjasuositusta

Heinäkuun puoliväli ohitettu ja kesäkirjakausi edelleen korkkamatta?! Kamu rientää apuun tässäkin hädässä! Listassa muutamia herkkupaloja, voilà!

TOVE JANSSON - KESÄKIRJA

Kesäkirja kertoo Sophia-tytön, isän ja isoäidin kesänvietosta Suomenlahden saarella. On sanottu, että kirjan Sophia perustuu Tove Janssonin veljentyttäreen Sophia Janssoniin ja isoäiti Toven omaan äitiin.

WSOY julkaisi satavuotiaan Suomen juhlavuonna kaksitoista kotimaisen kaunokirjallisuuden klassikkoteosta juhlapainoksina ja Toven Kesäkirja oli yksi niistä. Juhlaversio oli mahdollista saada hyppysiin jo tammikuussa. Teos on alunperin vuodelta 1972. Huippusuosittu kirja on muuten käännetty 26 kielelle ja sen alkuperäiskieli on tietysti ruotsi.

MIKI LIUKKONEN - O

O on paljon kohkattu kotimainen romaaniuutuus, joka kertoo olympialaisiin valmistautuvasta uimajoukkueesta, taiteellisesti kunnianhimoisia liukumäkiä suunnittelevasta firmasta ja miehestä, joka pakenee neuroosejaan lukitsemalla itsensä pihavarastoon. Muun muassa. Kirja julkaistiin huhtikuussa 2017.

Nimi ei tarkoita oota tai nollaa, vaan kuvastaa  jonkinlaista ympyrää tai kehää. Romaanista löytyykin sille ainakin 50 merkitystä!

27- vuotias Miki Liukkonen voitti 19-vuotiaana J.H. Erkon kirjoituskilpailun ja ryhtyi vapaaksi kirjailijaksi. Runokirjoja on syntynyt kolme ja ensimmäinen romaani Lapset auringon alla ylsi heti Runeberg-palkintoehdokkaaksi.

JOJO MOYES - KERRO MINULLE JOTAIN HYVÄÄ

Louisa Clarken elämä englantilaisessa pikkukaupungissa on läpeensä turvallista ja tuttua. Kun hän aloittaa olosuhteiden pakosta ja vailla aiempaa kokemusta onnettomuudessa halvaantuneen Willin henkilökohtaisena avustajana, hän joutuu kyseenalaistamaan koko entisen elämänsä.

Alkuperäisteos on vuodelta 2012. Suomeksi romaani julkaistiin vuonna 2015. Kirjaan perustuva elokuva valmistui kesäksi 2016. Teoksen jatko-osa Jos olisit tässä julkaistiin Suomessa 2016.

Vahvan tarinan ja erilaisen lähestymisen vuoksi kirja toimii hyvin sellasillekin, jotka eivät yleensä pidä romanttisista kaunokirjoista!

HELI LAAKSONEN - LÄHTISIKS FÖLI?

Murrerunoilija Heli Laaksosen matkakirja Lähtisiks föli? julkaistiin kesäksi 2015. Se sopii erityisesti kiireiselle kesälukijalle, jolla on aikaa uppoutua kirjan pariin muutamiksi sivuiksi kerrallaan, sillä teos koostuu runoilijan reissuista Suomessa ja muualla, esiintyjän elämästä sekä kaiken maailman sattumuksista tien päällä! Autolukemista? Todellakin!

Mitä mää tiärän Raumast ja Porist? Heli kysyy.

– Vähemin tunnettu o muinaismuistoalue Sammallahrenmäki, vaik see o Unescon mailmanperintökohre. Postkortkuvast kivilatomuste vaikuttavuus ei paista. Vast ko vaelta sin Kirkonlaattiaks nimettyje iki-rakennelmie ääre itte, iha ällisty.

C.J. SANSOM - LUOSTARIN VARJOT

Jokaiseen kesään mahtuu ainakin yksi murhamysteeri! C.J. Sansom tarjoilee  Agatha Christien vannoutuneille faneille erilaisen jännärielämyksen historiallisen dekkarisarjan ensimmäisessä osassa Luostarin varjot! Kirjan tapahtumat sijoittuvat 1500-luvun Britanniaan Kuningas Henrik VIII:n valtakaudelle, jolloin kuningas tahtoi hajoittaa maansa luostarilaitoksen.

Kirjan päähenkilö on lakimies Matthew Shardlake, joka lähetetään tutkimaan virkamiehen murhaa erään luostarin seinien sisälle. Teos on ilmestynyt Britanniassa vuonna 2003 ja Suomessa vuonna 2011.

Ps. Sansom on koulutukseltaan historioitsija ja lakimies, joten turhia kömmähdyksiä kirjasta ei löydy!