Instagram

Vielä ehtii! - nuoret täyttivät Sepän talon taiteella

Laura Pietiläistä (ylärivi vas.), Venla Vaskoa, Saara Nurmea, Ilkka Ahoa, Markus Vaattovaaraa, Susanna Savolaista (alarivi vas.) ja Elisa Hämärää yhdistää Kankaanpää. Kuva: Juha Sinisalo

Kirjaston kupeessa sijaitseva Sepän talo on menneenä kesänä ollut esillä pääasiassa maalaustalkoidensa vuoksi. Syksyn tullen elämää on alkanut olla myös talon seinien sisällä.

Nuorten taiteilijoiden joukko pisti kahdeksi viikoksi pystyyn Ympäripyöreä-näyttelyn, jonka nimi kuvastaa monimuotoista taideteosten kavalkadia. Näyttelyn avajaisia vietettiin edellisviikon perjantaina, joten nyt näyttelyyn on jo hoppu!

"Persoonallisuudessaan hyvin erilainen kuin valkoseinäiset galleriat."

Mistä Ympäripyöreä-näyttely sitten koostuu?

Kaikkia taiteilijoita maantieteellisesti yhdistävä tekijä on Kankaanpää, jossa he joko asuvat tai opiskelevat. Teosten kirjo puolestaan vaihtelee veistoksista pastelleihin, grafiikoihin ja installaatioihin.

Sepän talo on siinä mielessä jo itsessään mielenkiintoinen näyttelykohde, että sen seinillä ajan kuluman on annettu näkyä.

– Tämä tila on matalan kynnyksen näyttelytila. Persoonallisuudessaan hyvin erilainen kuin valkoseinäiset galleriat, Raumalta kotoisin oleva ja näyttelyn yksi taiteilija Ilkka Aho sanoo (LS 18.8).

Ympäripyöreä on esillä Sepän talossa 2.9. saakka. Näyttely avoinna ti-la klo 12-17.