Instagram

Vuoden raumalaiseksi valittiin Raum Rome Paris -mies Iiro Koski: "Tuoremehu meinasi mennä väärään kurkkuun"

Vuoden raumalainen Iiro Koski kertoo, että idea Raum Rome Paris -logoon syntyi pikkusiskon huoneessa, työpöydän äärellä 2. joulukuuta 2016. Kolmesta tosi kovasta kaupungista Koski ei ole toistaiseksi käynyt kuin ensimmäisessä. Kuva: Pekka Lehmuskallio

25-vuotias yrittäjä Iiro Koski valittiin kaupunkilehti Raumalaisen äänestyksessä Vuoden raumalaiseksi.

Ääniä annettiin yhteensä 4363 ja niistä Koski nappasi itselleen 942 kappaletta, eli 22 prosenttia.

Toiseksi tuli Satakunnan pelastuslaitoksen Mikko Puolitaival 864 äänellä ja kolmanneksi RU:n nuori keihäänheittäjä Julia Valtanen 846 äänellä.

Pallo-Iirojen maalillakin puolustanut Koski tunnetaan Raumalla parhaiten hänen luomastaan Raum Rome Paris -tuotesarjasta, jota Kamussakin on fiilistelty.

SAMKin liiketalouden puolella Porissa opintojaan suorittanut Koski muutti Raum Rome Paris -brändin tiimoilta takaisin Raumalle, opetteli painamistekniikan vanhojen kuvismaikkojensa avulla ja alkoi valmistaa suosioon nousseita tuotteita kotoa käsin. Paidat ja kassit valmistuvat samalla menetelmällä edelleen.

Myyntiä ja markkinointia opiskeleva Koski keskittyy seuraavaksi opinnäytetyöhönsä: hän meni lupaamaan Sauli Niinistölle valmistuvansa, kun tapasi presidentin tämän vieraillessa vaalikiertueensa tiimoilta Raumalla.

Uusia Raum Rome Paris -tuotteitakin on jo suunnitteilla.

Kamu onnittelee Vuoden raumalaista! Onnittelukahvien yhteydessä Iiro pääsi täydentelemään Kamun aloittamia lauseita.

Kun huomasin olevani ehdolla, ajattelin...
että onpa mahtava juttu, että mutkin on huomattu. Tuoremehu meinasi mennä väärään kurkkuun. Lehdestä näin ehdokkuuden ensimmäisen kerran.

Nyt tuntuu...
hyvältä, koska tämä on todella hieno meriitti. Ei toki sellainen, josta olisi joskus etukäteen osannut haaveilla! Tästä on kiittäminen kaikkia äänestäjiä, asiakkaita, some-seuraajia, jälleenmyyjiä ja työtovereita.

Vuoden raumalaisena aion...
pitää edelleen ylpeänä mun suunnittelemiani Raum Rome Paris -tuotteita.

Kun näen jollain Raum Rome Paris -logon...
se tuntuu tosi hyvältä. Ihminen, joka on ostanut tuotteen, on tykästynyt siihen niin paljon, että on halunnut sellaisen itselleen. Se on pirun makea tunne.

 

Suunnitelmia paperille 📝 #raum #rome #paris #inspiration #kynäsauhuaa

Henkilön I I P P A (@iirokoski) jakama julkaisu

Yrittäjänä olen...
nöyrä. Isä aina sanoo, että Iiro älä ylpisty. Aika sellainen analyyttinen ja varovainenkin. Tekisi mieli ottaa riski ja luottaa, mutta kuitenkin sitä vähän toppuuttelee. Toivon, että olen positiivinen tyyppi.

Yrittäjyydessä parasta on...
samanhenkiset ihmiset, joilta voi kysyä ihan mitä tahansa neuvoja. Ja mahdollisuus toteuttaa itseään, vaikka se ehkä kuulostaakin kliseiseltä. Pitää myös tehdä virheitä, että pystyy oppimaan lisää.

Takaisin mamman helmoihin muuttaminen on ollut...
pelastus (*nauraa*). Koitappa vääntää 20 neliöisessä kämpässä noita kasseja. Nyt on ollut tilaa, se on kivaa. Takaisin kotiin muuttaminen on mahdollistanut tämän kaiken.

Raumalaisuudessa parasta on...
se, että kaikki on aika simppelisti lähellä.

Raumalla paras paikka on...
siellä, missä on joko ystävien ja kavereiden tai perheen kanssa viettämässä aikaa.

Rauma maistuu...
suolaiselta (*nauraa*). Hmmm, jos Rauma olisi joku ruoka tai leipomus, pitäisikö miettiä sitä kautta.. Pieneltä ripaukselta sellua ainakin välillä. Mutta Rauma maistuu aika hyvältä, ainakin tällä hetkellä.

Presidentti Sauli Niinistön tapaaminen oli...
ikimuistoinen ja posket punalle laittava hetki. En varmaan pääse ihan lähiaikoina kättelemään uudelleen!

Vuoden kohokohta on ollut...
se, että on nähnyt, kuinka oma idea voi kantaa. Se on perusta kaikelle sille, mitä sen jälkeen on tullut.

Kaupunkisovellus Kamu ja Raumalainen ovat molemmat Marva Median tuotteita.