Instagram

Yle Kioskin Toivo ja Matti roadtrippasivat Raumalle: "Lapskoussi. Tää on siis.. lihaa ja perunaa"

Yle Kioskin toimitus on tyhjentynyt kesäksi. Viimeiset soturit, Matti ja Toivo, yrittävät hakea inspiraatiota töihinsä: he päättävät ottaa irtioton kaupungista ja lähtevät viikon kestävälle road tripille maakuntiin etsimään aitoja tarinoita ja todellista Suomea.

Ja tietysti kaksikko poikkesi matkallaan myös Raumalla, kuinkas muutenkaan. Ymmärtävät katsos hyvän päälle.

Instagram-juttusarjansa Lyödään tietä kolmas jakso kantaa nimeä Pitsi vieköön! Jaksossa muun muassa maistellaan lapskoussia ja harjoitetaan käsityötaitoja.

– Lapskoussi. Tää on siis.. Yhtä tamperelaista filosofia mä voisin lainata.  (Palautan sen kyllä kuitenkin takaisin.) Tää on siis lihaa ja perunaa, maistelee Toivo Haimi.

Matti Riitakorpi puolestaan kävi punomassa makramee-solmuja.

Kuinka helsinkiläistynyt toimittajakaksikko pärjäsi täällä länsirannikon syleilyssä. Katso alta!

Pssst! IGTV:n puolella on tunnelmapala tien päältä, kun miehet ovat vasta saapumassa Raumalle. Keskustelu kääntyy nopeasti muihin aiheisiin, mutta kyllä Riitakorpi videon alkuun heittää muutaman pohdinnan Raumasta. Seuraavaan tapaan.

– Joo, no mut ihan kiva, että Rauma on nyt niinku silleen... Tai et nyt mä voin tän reissun jälkeen sanoa, että mä olen käynyt Raumalla, koska mä en ole käynyt siellä koskaan. Raumahan on ihan magee mesta.

Ja sehän me täällä Raumalla jo tiedettiinkin!